Αντιδράσεις δημάρχων στην πρόταση Μάνου περί μη χρηματοδότησης ΟΤΑ

Αντιδράσεις δημάρχων στην πρόταση Μάνου περί μη χρηματοδότησης ΟΤΑ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την καυτή πολιτική επικαιρότητα, η πρόταση του Στέφανου Μάνου για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους, μέσω Τwitter, με την οποία μάλιστα συμφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάνης Βαρουφάκης (επίσης μέσω Τwitter), έχει  ξεσηκώσει αντιδράσεις από την πλειοψηφία των δημάρχων, οι οποίοι κάνουν λόγο για νέα βάρη προς τους πολίτες.

Ο Στέφανος Μάνος εξηγεί ότι η πρότασή του σημαίνει λιγότερα οικονομικά βάρη για τους πολίτες και λιγότερη διαφθορά. Αν για παράδειγμα ένας δήμαρχος θέλει να κάνει ένα έργο, οφείλει να εξηγήσει στους δημότες τη χρησιμότητά του για να τους πείσει να το πληρώσουν.

Ο πρώην υπουργός έγραψε στο Τwitter για το θέμα: «Ανάστατοι δήμαρχοι εμφανίστηκαν στο Mega για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πρότασή μου να χειραφετηθούν οι δήμοι και να πάψουν να εξαρτώνται από την κρατική χρηματοδότηση. «Δεν αντέχουν άλλα βάρη οι πολίτες!», έλεγαν εκλαμβάνοντας τον ελληνικό λαό ως ηλίθιο. Διότι η πρότασή μου προβλέπει την κατάργηση όλων των φόρων στην ακίνητη περιουσία και την καθιέρωση ανταποδοτικού δημοτικού τέλους (που θα περιορίσει τη συνολική επιβάρυνση των πολιτών).

Η αντίδραση των δημάρχων είναι απόδειξη ότι η εφαρμογή της πρότασής μου συμβαδίζει με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Οταν οι δημότες θα χρηματοδοτούν τους δήμους (και τους δημάρχους) θα υπάρχει στενός έλεγχος από τους ίδιους τους δημότες.

Οι δήμαρχοι θα είναι καθημερινά υπόλογοι στους δημότες. Η ρεμούλα με τα λεφτά του Δημοσίου θα περιοριστεί», κατέληγε ο κ. Στέφανος Μάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή