49 χρόνια πρίν… 18.IΙ.1966

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο αρχηγός της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, σχολιάζων χθες τον λόγον του κ. Γεωργίου Παπανδρέου κατά την «πανδημοκρατικήν» συγκέντρωσιν Ενώσεως Κέντρου – Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς εις την πλατείαν Κλαυθμώνος, παρετήρησεν ότι ήλπισεν εις μάτην ότι ο εκφωνηθείς λόγος θα περιείχε νέας θέσεις, ή έστω και παλαιάς, που δεν θα επαναλαμβάνοντο μονοτόνως, αλλά θα αναπροσηρμόζοντο. Η Κυβέρνησις της Ε.Κ., ετόνισεν, εκλόνισε τα ισχυρά θεμέλια μιας οικονομίας -τα οποία είχε θέσει η ΕΡΕ- που θα ωδήγουν ασφαλώς εις την βελτίωσιν των όρων ζωής όλων των Ελλήνων. Αυτός είναι ακριβώς ο «σεισμός» που ησθάνθη ο λαός. Επισημαίνων ότι η δήλωσις, ότι η Ε.Κ. δεν πρόκειται να θέση καθεστωτικόν, έρχεται εις αντίφασιν με την επομένην φράσιν περί θέσεως ζητήματος ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και ότι η Ελλάς δεν είναι ούτε «βουλευτοκρατία», αλλ’ ούτε και «λαοκρατία», ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερεν ακόμη ότι ο κ. Παπανδρέου παρέκαμψε με ρητορικάς εκφράσεις το πρόβλημα της πολώσεως, απευθυνόμενος προς πλήθος καθαρώς «πολωτικού» χαρακτήρος.

ΠΤΩΣΙΣ ΤΟΥΠΟΛΕΦ: Μόσχα, 17.- Γιγαντιαίον ρωσικόν αεροσκάφος «ΤΥ-114» συνετρίβη σήμερον κατά την απογείωσίν του εκ του αεροδρομίου της Μόσχας και, κατά πληροφορίας, τα περισσότερα των επιβαινόντων αυτού 70 ατόμων εφονεύθησαν.

ΑΛΝΤΟ ΜΟΡΟ: Ρώμη, 17.- Ο κ. Αλντο Μόρο, απεδέχθη σήμερον την εντολήν όπως αναλάβη τον σχηματισμόν της νέας ιταλικής Κυβερνήσεως.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: Πιτσβούργον, Φεβρουάριος.- Ηρχισαν να διαφαίνονται αι πρώται πρακτικαί εφαρμογαί της συνθετικής ινσουλίνης, που ανεκάλυψεν ο Ελλην καθηγητής του ενταύθα πανεπιστημίου [University of Pittsburgh] Παναγιώτης Κατσογιάννης. Ανακοίνωσις του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών του Πανεπιστημίου τούτου απεκάλυψεν ότι η συνθετική ινσουλίνη αποδεικνύεται τώρα χρήσιμος εις την καταπολέμησιν του διαβήτου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ: «Η συνάντησις Κανύ – Δοστογέφσκυ στους “Δαιμονισμένους”». Υπό του κ. Χρήστου Γιανναρά. (Γ΄, τελευταίον μέρος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή