Π. Καμμένος: «Θα το κάνουμε… Κούγκι»

Π. Καμμένος: «Θα το κάνουμε… Κούγκι»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σημασία της εθνικής ενότητας υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως είναι σημαντικό ότι «ακόμη και πολίτες που δεν μας στηρίξανε στις εκλογές, έχουν ενώσει τη φωνή τους, και όταν το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο, κερδίζει».

Σε ερωτήσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και με τη δήλωσή του, ότι αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε στις διαπραγματεύσεις «θα το κάνουμε Κούγκι», ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι «όταν είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις το δίκαιο, είσαι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι τέλους». Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι «εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα προσκυνήσουμε, δεν θα αλλοιώσουμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είχε δηλώσει επίσης ότι «η δανειακή σύμβαση, για την οποία θα υποβάλει αίτημα παράτασης η ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει σχέση με το μνημόνιο» και ότι θα μπορούσε να αποτελέσει βάση το έγγραφο Μοσκοβισί. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εντός της επομένης εβδομάδας θα αρχίσει να εξετάζεται καταγγελία για ψευδές έλλειμμα, ύψους 4 δισ. ευρώ, από τον χώρο της άμυνας που, όπως είπε, χρησιμοποιήθηκε για το «φούσκωμα» του ελλείμματος το 2009.

Πολλά ερωτηματικά αλλά και θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε δήλωση του κ. Καμένου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, όταν απαντώντας σε ερώτηση μήπως οδηγηθούμε «σε ανατίναξη, όπως στο Κούγκι», ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι «μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια, ιδίως στον Πειραιά κοντά, αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια. Υπάρχει υψηλή ανεργία και αυτό θα πρέπει να το δείτε κάποια στιγμή». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, η Ν.Δ., με δήλωση του εκπροσώπου της κ. Καραγκούνη, επισήμανε ότι «εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος τρομοκρατεί τα ΜΜΕ» και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μας πει, αμέσως, αν συμφωνεί με τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού του».

«Εμπρηστικές δηλώσεις»

Το «Ποτάμι» κάνει λόγο για «εμπρηστικές δηλώσεις» του κ. Καμμένου περί ανατινάξεων ΜΜΕ και προσθέτει ότι οι δηλώσεις αυτές «είναι μια ανοιχτή πρόκληση για τη Δημοκρατία». Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι υπαινιγμοί και επιθέσεις κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι απαράδεκτες και βάλλουν ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης και του δημοκρατικού διαλόγου. Επίσης, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, σχετικά με τις εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να φοβηθούν από τις απειλές καμίας εξουσίας και θα συνεχίσουν να επιτελούν στο ακέραιο και αμερόληπτα το δημοσιογραφικό τους καθήκον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή