Tρεις λόγοι για το «όχι» από Κυριάκο Μητσοτάκη

Tρεις λόγοι για το «όχι» από Κυριάκο Μητσοτάκη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην υπερψηφίσει τον κ. Πρ. Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανακοίνωσή του λίγο πριν από την έναρξη της χθεσινής ψηφοφορίας. «Τιμώ τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως καθηγητή και ως δάσκαλο.

Πρόκειται για εξαίρετο νομικό με βαθιά επιστημονική κατάρτιση» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρεις λόγους: Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης Ιστορίας μας, τον Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα».

Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι, κατά τη γνώμη του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να μην είναι πολιτικό πρόσωπο και επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να επιλέξει μια σπουδαία Ελληνίδα ή έναν σπουδαίο Ελληνα από την κοινωνία των πολιτών για να σηματοδοτήσει πράγματι την ελπίδα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στην πατρίδα μας». Συγχαίρει, πάντως, τον κ. Παυλόπουλο και εύχεται «να διαψεύσει τις όποιες αμφιβολίες του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή