Πέθανε ο Ανδρέας Γαρύφαλλος

Πέθανε ο Ανδρέας Γαρύφαλλος

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών άφησε ο Ανδρέας Γαρύφαλλος.

Ο «πατριάρχης» του ελληνικού πόλο, είχε μεγάλη συμβολή στη δημιουργία του Εθνικού Πειραιά, της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση 37 πρωταθλημάτων. Ο Γαρύφαλλος είχε κερδίσει οκτώ πρωταθλήματα στους Πανελλήνιους κολυμβητικούς αγώνες, 18 πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα Ελλάδας στο πόλο, είχε 140 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, της οποίας ήταν αρχηγός, όπως και στον Εθνικό, ενώ διακρίθηκε και στην Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ήταν παίκτης ¬ προπονητής και αρχηγός κατακτώντας δύο φορές τον Παγκόσμιο τίτλο.

Εργάσθηκε και ως προπονητής για περισσότερα από 15 χρόνια στις Εθνικές ομάδες ανδρών και νέων, οδηγώντας τις σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, σε πέντε παγκόσμια και σε έξι πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Επίσης υπήρξε προπονητής στον Εθνικό, στον Αρη Θεσσαλονίκης, στο Ν.Α.Ο. Κέρκυρας, στον Παναθηναϊκό, στο Ν.Ο. Χίου και στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος του Δ.Σ του Εθνικού.

Υπό την καθοδήγησή του, η εθνική νέων, κατέκτησε στην Ουγγαρία το αργυρό μετάλλιο, που ήταν το πρώτο που κέρδισε η Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή