Στον ρυθμό της 60ής Eurovision

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι Ελληνες να μη λικνιζόμαστε, τουλάχιστον έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, σε ρυθμούς Eurovision, όμως η ΝΕΡΙΤ… αλλάζει τον τόνο και αρχίζει να μετράει αντίστροφα για τον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. Αφού πέτυχε την αναγνώρισή της από την ΕΒU και το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε τη συνεργασία με το Mad για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis με τον ίδιο εργοδότη, προχώρησε στην ανακοίνωση των υποψηφίων καλλιτεχνών. Οι υποψήφιοι προέκυψαν έπειτα από πρόσκληση ενδιαφέροντος της ΝΕΡΙΤ προς τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Στη συνέχεια οι δισκογραφικές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν επέλεξαν υποψήφιο καλλιτέχνη και υποψήφιο τραγούδι για να διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό. Ηδη πήραμε μικρή γεύση από τα υποψήφια τραγούδια, καθώς μέσα από το ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ ακούστηκαν τα teasers, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη 26/2 στις 12.30 αναμένεται να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη εικόνα, αφού θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου που θα γίνει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Στον ελληνικό τελικό, ο οποίος αναμένεται να μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ στις 4 Μαρτίου, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Θωμαή Απέργη με ένα τζαζ-ποπ τραγούδι με ελληνικό στίχο, η Μαρία Ελένη Κυριάκου με μια μπαλάντα με αγγλικό στίχο και οι Barrice, C Real και Shaya με ποπ τραγούδια με αγγλικό στίχο. Στην παρουσίαση της βραδιάς θα είναι η Ντορέττα Παπαδημητρίου και η Μαίρη Συνατσάκη.

Ο φετινός διαγωνισμός, που θα είναι ο 60ός, θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, στο Wiener Stadhalle, μετά τη νίκη της Κοντσίτα Βουρστ στην Κοπεγχάγη, στις 23 Μαΐου. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Αυστρία φιλοξενεί τον διαγωνισμό, μετά τη νίκη της το 1967. Ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει στις 19 Μαΐου και ο β΄ στις 21 Μαΐου. Φέτος θα συμμετάσχουν 40 χώρες, ενώ επιστρέφει η Κύπρος μετά ένα χρόνο απουσίας, όπως και η Σερβία, αλλά και η Τσεχία ύστερα από πέντε χρόνια αποχής. Εκτός θα μείνει η Ουκρανία. Οπως ανακοίνωσε η EBU, στον διαγωνισμό θα εμφανιστεί πρώτη η Αυστραλία, με αφορμή την 60ή επέτειο και την εκεί δημοφιλία της μουσικής διοργάνωσης, η οποία εάν κερδίσει θα μπορέσει να συμμετάσχει ξανά, αλλά ο διαγωνισμός θα γίνει σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή