Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Μονή Λαζαριστών

Θεσσαλονίκη

Το έργο του Μπάμπη Τσικληρόπουλου «Ωχ τα νεφρά μου», παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιουρτσίδη. Ενας ύμνος στην ανθρώπινη φιλία και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Παίζουν οι Χρύσα Ιωαννίδου, Ειρήνη Μουρελάτου, Τάσος Πεζιρκιανίδης, Σπύρος Σαραφιανός και Γιάννης Χαρίσης.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ορέστης»

Θεσσαλονίκη

Το κορυφαίο έργο του Ευριπίδη σε μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζεται από την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος στο θέατρο «Αυλαία», σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα. Το σκηνικό, τα κοστούμια και οι μάσκες είναι της Μάρθας Φωκά, η μουσική του Mohammad. Παίζουν οι Δήμητρα Κούζα, Ελενα Μαυρίδου, Μιχάλης Βαλάσογλου, Δημήτρης Λάλος και Σίμος Κακάλας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ζωγραφική

Θεσσαλονίκη

Η έκθεση «Οταν έχω φόβους» του Κυριάκου Παπαγεωργίου παρουσιάζεται στον χώρο «Project Room» της Myro Gallery έως τις 21 Μαρτίου. Η σειρά των έργων βασίζεται στους στίχους του ρομαντικού λυρικού Αγγλου ποιητή John Keats («When I have fears (that I may cease to be)». Ο Παπαγεωργίου δουλεύει με μολύβια, γραφίτη και κάρβουνο, υδατοχρώματα και ακρυλικά, και εμπνέεται μεταξύ άλλων από την ομορφιά της ατέλειας. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του Πάρη Καπράλου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φυσικό Τοπίο

Θεσσαλονίκη

Με τη δημιουργία έργων στον χώρο της Αίθουσας Τέχνης Vlassis Art Gallery θα ασχοληθούν έως τις 28 του μήνα οι Βασίλης Καρκατσέλης και Θάνος Καρώνης μαζί με ομάδες καλλιτεχνών που συντονίζουν. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο καλλιτεχνικού συμποσίου και έχει ως άξονα την κοινωνική επικαιρότητα και υλικά του φυσικού τοπίου.

ΒΙΒΛΙΟ

«Η θάλασσα έφυγε»

Θεσσαλονίκη

Το μυθιστόρημα της Αθηνάς Χατζή «Η θάλασσα έφυγε» παρουσιάζεται στις 8 μ.μ. στο «Οξυγόνο» των εκδόσεων Μεταίχμιο (Ολύμπου 81).

ΚΤΙΡΙΟ ΧΑΝΘ

«Για Πάντα» κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο θέατρο «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται το έργο «Για Πάντα» του Γιάννη Καραμπέλκου. Μια αισθηματική κομεντί, η ιστορία ενός νέου ζευγαριού στα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου του. Από το έργο δεν λείπουν οι ανατροπές, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αλλά και τα διλήμματα. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Ισσόπουλου. Παίζουν οι Τίνα Λεωνορά και Νίκος Τσολερίδης, τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Μαρίας Μπάτσαλα.

Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, τηλ. 2310-23.77.00, ώρα έναρξης της παράστασης στις 9 μ.μ.

ΚΘΒΕ

«Face ΦοΡΑ, Φόβος – Ρατσισμός Στοπ!»

Συνεχίζεται έως τις αρχές Απριλίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό «Face ΦοΡΑ, Φόβος-Ρατσισμός Στοπ!», που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με το «Νόησις».

Με τρόπο βιωματικό-συμμετοχικό αλλά και τεχνικές κοινωνιοδράματος, οι μαθητές καλούνται να αναλογιστούν και να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν τα όρια ανάμεσα στην εικονική πραγματικότητα και την αληθινή ζωή. Πληροφορίες στο τηλ. 2310-48.30.00.

ΠΑΤΡΑ

Εκθεση της ομάδας Κεραμέων Ιχνη

Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η έκθεση σύγχρονων κεραμικών έργων «Η Αρχή. Κεραμέων Ιχνη 2014», που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η ομάδα Κεραμέων Ιχνη σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας. Την ομάδα απαρτίζουν οι κεραμίστες Ηλίας Χριστόπουλος, Βασίλης Αναστασόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου και Βασίλης Παπαϊωάννου. Παράλληλα, συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα«Κεραμεύς μ’ εποίησεν» για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΙΕΤ

Ζωγραφικό «Ταξίδι προς την ελευθερία»

Η έκθεση της ζωγραφικής της Αννας Φιλίνη «Ταξίδι προς την ελευθερία» παρουσιάζεται από το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ έως τις 20 Μαρτίου. Τέσσερις εικόνες συνιστούν ένα τετράπτυχο μήκους 8,40 μ. και συσχετίζονται με τέσσερα διαφορετικά ποιητικά έργα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Ταυτόχρονα καθεμιά σηματοδοτεί διαδοχικά και μια διαφορετική περίοδο της πρόσφατης Ιστορίας μας, από το 1945 μέχρι το 2010. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-28.80.36.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή