Αστατος ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Αστατος ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα και πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και ορεινά προβλέπονται σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, ενώ οι ισχυροί νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι (8 μποφόρ) ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, ενώ λίγα δεν είναι τα προβλήματα που εμφανίζονται σε οδικά δίκτυα της Βορείου Ελλάδος εξαιτίας της κακοκαιρίας. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στην Αττική αναμένεται βελτίωση μετά το μεσημέρι με την θερμοκρασία να φτάνει στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Αστατος προβλέπεται ο καιρός και στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικότερα:

Μακεδονία – Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 1.200 μέτρα). Στη δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα ενώ στην κεντρική Μακεδονία τη νύχτα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 1.200 μέτρα). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες παροδικά πιθανόν ισχυρές κυρίως στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας (πάνω από 1.200 μέτρα). Τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς

Την Τρίτη, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια τμήματα που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.  Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις προβλέπονται στα βόρεια ορεινά. Λόγω των ανέμων ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Προβλήματα στην Βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία

Προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τη χιονόπτωση έχουν προκληθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία. Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, διεκόπη, λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου Κιλκίς (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος όπως και το σημείο από το 50ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουζακίου – Αργιθέας Καρδίτσας λόγω καθίζησης της γέφυρας ''Πετρωτού''.   

Η χιονόπτωση έχει διακόψει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας,μέσω Βιτσίου, από το 28ο έως το 35ο χιλιόμετρο, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται από την Κερασιά και την ΄Αρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας- Καϊμάκτσαλαν. Αλυσίδες χρειάζονται επίσης στις επαρχιακές οδούς από Νάουσα προς 3-5 πηγάδια, Ροδοχώρι και Σέλι, στην Καστοριά – Φλώρινα (μέσω Βιτσίου), στη θέση Τύμπανος στην επαρχιακή οδό Καρδίτσα – Άρτα και στη θέση Αγ. Νικόλαος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή