Τα κύρια σημεία της πρότασης

Τα κύρια σημεία της πρότασης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίζοντας το περιεχόμενο της λίστας που θα αποσταλεί την Δευτέρα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στην συμφωνία Τσίπρα -Γκουρία, για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Ειδικότερα , όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η λίστα περιλαμβάνει:

1. Ολόκληρο τον πρώτο πυλώνα της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:

α. Δίκαιο φορολογικό σύστημα

β. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

γ. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς

δ. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).

ε. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα -μείωση της γραφειοκρατίας

4. Στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις.

5. Επίσης δεν γίνεται αναφορά στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στη συμφωνία Γκουρία – Τσίπρα για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα.

6. Τέλος δεν γίνεται αναφορά σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει, αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή