Πάρτι και βανδαλισμοί στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ

Πάρτι και βανδαλισμοί στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στη διάρκεια πάρτι την περασμένη Παρασκευή. «Eσπασαν τις κλειδαριές, κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα αμφιθέατρο, όλα τα σχεδιαστήρια, χρησιμοποίησαν τους διαδρόμους ως τουαλέτες. Και όλα αυτά ενώ τα κονδύλια για λειτουργικά έξοδα είναι περιορισμένα.

Ουσιαστικά δεν υπάρχουν τα χρήματα να γίνουν οι επισκευές», δήλωσε ο πρόεδρος του Τμήματος, Νίκος Καλογήρου. Βέβαια, σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο οργανώνονται τέτοια πάρτι, στη διάρκεια των οποίων γίνονται καταστροφές. «Το βέβαιο είναι πως οι άνθρωποι που διοργανώνουν και συμμετέχουν στα πάρτι αυτά δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα», τόνισε ο κ. Καλογήρου.

Από την πλευρά του, ο κοσμήτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Κατσάμπαλος δήλωσε ότι έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στο ΣΔΟΕ, στην αστυνομία και στις εισαγγελικές αρχές για το θέμα. «Οργανώνουν τα πάρτι με τη βοήθεια ορισμένων που θησαυρίζουν, καθώς το “μαύρο” χρήμα ρέει με την κατανάλωση που γίνεται», ανέφερε. Ο κ. Κατσάμπαλος επεσήμανε ότι τα μέλη της εταιρείας φύλαξης του ΑΠΘ δεν μπορούν να παρέμβουν – κάτι που μπορεί να κάνει μόνο η αστυνομία. «Το άσυλο στο πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών και όχι εγκληματιών. Πρέπει να υπάρχει ένας μόνιμος έλεγχος στους χώρους του πανεπιστημίου», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή