Σύντομα (25/02/15)

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση της συνεργασίας Interamerican – ΠΟΜΙΔΑ

Με ένα νέο, πιο προσιτό οικονομικά πρόγραμμα για την ασφάλιση ακινήτων, η Interamerican ανανεώνει και ενισχύει τη συνεργασία της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). Πρόκειται για το πρόγραμμα «Compact», που είναι προσαρμοσμένο στις βασικές ασφαλιστικές καλύψεις ως επιλογή για τους ιδιοκτήτες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το οποίο παρέχεται εναλλακτικά ως προς το ευρύτερο ΠΟΜΙΔΑ «Plus», που περιέχει εξαιρετικά διευρυμένες καλύψεις, προβλέποντας ωστόσο και απώλεια ενοικίου για τον ιδιοκτήτη μέχρι ένα δωδεκάμηνο, καθώς και κάλυψη για σεισμό. Η συνεργασία ΠΟΜΙΔΑ – Interamerican ξεκίνησε το 2009 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Το συμβόλαιο της ΠΟΜΙΔΑ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ομαδικές συμφωνίες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Παράλληλα, η εταιρεία έχει οργανώσει ειδικότερα το δίκτυο των ασφαλιστικών συμβούλων αποκλειστικής διανομής που διαθέτει πανελλαδικά, ώστε να παρέχει ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση στα ασφαλισμένα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ.

Η Εrgo ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά

Ανοδο των εργασιών κατά 3% και αύξηση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων κατά 22% σημείωσαν οι εταιρείες του ομίλου Ergo κατά το 2014, επιτυγχάνοντας ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία αναμένει περαιτέρω διεύρυνση του μεριδίου αγοράς της, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χρόνο. Σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ergo International κ. Αντρέα Κλάινερ, η συμφωνία εξαγοράς «αντανακλά τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του γερμανικού ομίλου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς και την εμπιστοσύνη μας στο μάνατζμεντ, στους εργαζομένους και στους συνεργάτες της Ergo στην Ελλάδα». Ο διευθύνων σύμβουλος της Ergo Ελλάδος και Τουρκίας κ. Θεόδωρος Κοκκάλας έδωσε έμφαση στον νέο κανονισμό της εταιρείας που φιλοδοξεί να αναδειχθεί στον «ανταγωνιστικότερο της αγοράς», προσφέροντας ισχυρά κίνητρα, μεγάλη ευελιξία και υψηλές αμοιβές στους συνεργάτες της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η Ergo έχει 25 έτη παρουσίας στην Ελλάδα, κύκλο εργασιών άνω των 133 εκατ. ευρώ το 2013 και περισσότερους από 400.000 ασφαλισμένους.

Στη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου των Small Luxury Hotels of the World εκλέχθηκε πρόσφατα ο κ. Πάνος Παλαιολόγος, πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας HotelBrain. Oι αρχαιρεσίες κατά τις οποίες εκλέχθηκε ο πρώτος Ελληνας στο διοικητικό συμβούλιο των Small Luxury Hotels of the World διεξήχθαν στην έδρα του διεθνούς δικτύου, η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο. Να σημειωθεί ότι τα Small Luxury Hotels of the World έχουν ψηφιστεί στο πλαίσιο των World Travel Awards και των British Travel Awards ως το κορυφαίο δίκτυο παγκοσμίως με μπουτίκ ξενοδοχεία. Το δίκτυο διαθέτει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό του περισσότερα από 520 ανεξάρτητα μικρά πολυτελή ξενοδοχεία σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Εικονικές επιχειρήσεις μαθητών

Ομάδες μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια απ’ όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις εικονικές επιχειρήσεις τους και τις επιχειρηματικές τους ιδέες, σε δύο Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις, που διοργανώνονται για 9η συνεχή χρονιά από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece). Οι εκθέσεις, με τίτλο «Trade Fairs 2015», θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα (27/2, The Mall Athens) και στη Θεσσαλονίκη (6/3, Mediterranean Cosmos), υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κύριος δωρητής για την ενίσχυση του προγράμματος για το 2014-2015 είναι το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στις 30/3 η εκδίκαση της αγωγής κατά ΕΛΒΑΛ

Στις 30 Μαρτίου θα εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια Μάρκου Καλλέργη κατά της ΕΛΒΑΛ, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24ης Νοεμβρίου 2014, που ενέκρινε την απορρόφηση της ΕΤΕΜ από την ΕΛΒΑΛ. Με την προαναφερόμενη αγωγή τους, οι ανωτέρω ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΕΤΕΜ Α.Ε. της 24ης Νοεμβρίου 2014, ως βλάπτουσα τα δικαιώματα της μειοψηφίας, είναι μη νόμιμη και άκυρη, αλλά και καταχρηστική, και ζητούν να γίνει δεκτή η αγωγή τους, να ακυρωθεί η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 24ης Νοεμβρίου 2014 και να καταδικαστεί η ΕΛΒΑΛ Α.Ε. στη δικαστική τους δαπάνη. Χωρίς να προκαταλαμβάνεται η δικαστική κρίση, η ΕΛΒΑΛ στη χθεσινή της ανακοίνωση εκτιμά πως η προαναφερόμενη αγωγή δεν θα γίνει δεκτή από το δικαστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή