Victoria Beckham: «Σημασία έχει να κάνω τη δουλειά μου όχι να ντύνομαι ωραία»

Victoria Beckham: «Σημασία έχει να κάνω τη δουλειά μου όχι να ντύνομαι ωραία»

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κορίτσι που τραγουδούσε για τη ‘δύναμη των γυναικών’ όταν ήταν ακόμα μέλος του συγκροτήματος Spice Girl είναι πλέον μια καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας και το απόλυτο fashion girl. Η Victoria Beckham αναδείχτηκε πέρυσι ως η καλύτερη σχεδιάστρια στα βρετανικά βραβεία μόδας και φέτος ως η γυναίκα που επηρεάζει περισσότερο τη μόδα, σύμφωνα με τους αναγνώστες του περιοδικού Grazia.  Η κολεξιόν της στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης απέδειξε ότι είναι μια σχεδιάστρια που εμπνέει, επηρεάζει και ενδυναμώνει τη βιομηχανία της μόδας ενώ τα ρούχα της έχουν επιλέξει για τις επίσημες εμφανίσεις τους διάσημες και δυναμικές γυναίκες όπως η Oprah Winfrey, η Sarah Jessica Parker και η Gwyneth Paltrow.

Η Victoria Beckham διέψευσε όσους αμφισβητούσαν το ταλέντο της και προτιμούσαν να την βλέπουν να φοράει όμορφα ρούχα και όχι να τα σχεδιάζει. Η fashionista που πριν δέκα χρόνια ήταν γνωστή για τις Spice Girls και τον γάμο της με τον ποδοσφαιριστή David Beckham, έγινε μια από τις πιο σημαντικές σχεδιάστριες και άνοιξε και το πρώτο της κατάστημα στο Λονδίνο. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στους New York Times στα γραφεία της στο Battersea του Λονδίνου για την νέα της κολεξιόν, η Beckham μίλησε για τον μινιμαλισμό, το χάος αλλά και την μητρότητα ως βασικά ‘συστατικά’ της καθημερινότητάς της.

«Το Λονδίνο με εμπνέει πολύ. Μου λείπει το Λος Άντζελες, μου άρεσε πραγματικά να μένω εκεί», λέει για την απόφασή της να μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Αγγλίας εξηγώντας ότι «η δουλειά έχει αλλάξει πολύ από τότε που ήρθα. Οι κολεξιόν είναι μεγαλύτερες. Έχουμε 3-4 ορόφους εδώ, δύο ατελιέ και πέντε γραφεία. Είναι σαν μελίσσι. Εδώ βρισκόταν το παλιό γραφείο του Simon Fuller (σ.σ. ο άνθρωπος πίσω από τις Spice Girls και το Pop Idol) ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της επιχείρησής μου μαζί με τον David και μένα. Το καλό είναι ότι και οι δύο με αφήνουν να κάνω ότι θέλω». Η Victoria δεν άλλαξε ιδιαίτερα τους χώρους του γραφείου που το χαρακτηρίζει ‘ουδέτερο’ και κάπως ‘πιο αντρικό’ γιατί δεν θέλει να έχει ένα απλό χώρο που θα της επιτρέπει να σκέφτεται: «Είμαι ένα πολύ ακατάστατο άτομο. Εδώ έχω ένα βοηθό που με βοηθά να διατηρώ τον χώρο τακτοποιημένο». Όπως τονίζει βέβαια «ο χώρος είναι πολύ καθαρός παρόλο που έξω όλα είναι χαοτικά. Το σπίτι μου, όμως, είναι πολύ αγγλικό και παλιάς αισθητικής. Δεν είναι σκονισμένο, αλλά είναι όμορφο και καθόλου μοντέρνο».

Η σχεδιάστρια ξεκινάει την ημέρα της στις 6 το πρωί «γυμνάζομαι, ντύνω τα παιδιά, τους φτιάχνω πρωινό και μετά είτε εγώ είτε ο David τους πηγαίνουμε στο σχολείο. Εγώ πηγαίνω στο γραφείο στις 9 και ξοδεύω πολύ χρόνο εκεί. Τρώω το πρωινό μου εκεί, τσάι και φρούτα. Όταν ξεκινάω να δουλεύω την κολεξιόν μου, κάθομαι μαζί με την ομάδα μου και τους λέω για όλα όσα με εμπνέουν, για τις επιθυμίες μου, για τα ρούχα που θέλω να φοράω και για όσα δεν έχω επιχειρήσει να κάνω ακόμα. Έχουμε μοντέλα με τα οποία συνεργαζόμαστε  και δοκιμάζουμε πάνω τους κάποια σχέδια». Η Victoria λέει ότι μπορεί να σχεδιάσει αλλά όχι καλά: «Δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί κανένας δεν απαιτεί από εμένα να το κάνω. Κάποιες φορές βγάζω τα ρούχα μου και απλά σχεδιάζω πάνω το σώμα μου. Αλλά είναι πιο ευχάριστο όταν το κάνουμε πάνω στο σώμα των μοντέλων».

Η Beckham πάντα δοκιμάζει τα ρούχα που σχεδιάζει για να δει, όπως λέει, πως τα αισθάνεται πάνω της: «Εάν δεν τα φορέσω πριν την επίδειξη, τα φοράω πάντα μετά. Είναι πολύ σημαντικό για να κάνουμε αλλαγές στη φόρμα των ρούχων. Τα μοντέλα είναι πολύ ψηλά κι εγώ είμαι 1,63, ένα κανονικό ύψος. Οπότε μου αρέσει να τα δοκιμάζω για να έχω τα δεδομένα που χρειάζονται για τη διαδικασία της παραγωγής». Η σχεδιάστρια είναι γνωστή για την αγάπη της για τα ψηλοτάκουνα όμως πλέον προτιμά τα flat παπούτσια για τις καθημερινές εμφανίσεις της: «Φοράω flats ή αθλητικά, τζιν και μια μπλούζα. Μπορεί να εκπλήσσω τον κόσμο αλλά θέλω να αισθάνομαι άνετα. Σημασία έχει να κάνω τη δουλειά μου όχι να ντύνομαι ωραία και να φαίνομαι όμορφη. Δεν υπάρχει πια χρόνος μέσα στην ημέρα όπου μπορώ να είμαι απόλυτα ο εαυτός μου. Έχω δουλειά και πολλά παιδιά». Η Victoria που πλέον απολαμβάνει την καθημερινότητα της ως εργαζόμενη μητέρα, λέει ότι τα παιδιά της έχουν πάρει στοιχεία τόσο από εκείνη όσο και από τον σύζυγό της: «Θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο αλλά είναι πολύ δημιουργικά και έχουν μια καλλιτεχνική πλευρά. Σημασία έχει να είναι ευτυχισμένα, αυτό θέλουν όλοι οι γονείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή