Λεπέν: «Η κυβέρνηση Τσίπρα πρόδωσε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις»

Λεπέν: «Η κυβέρνηση Τσίπρα πρόδωσε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε την παραμονή στο ευρώ και πρόδωσε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αναφέρει σε δήλωσή της η ηγέτις του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν.

Κάνει επίσης λόγο για απόλυτη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία, προβλέποντας ότι σύντομα θα χάσει τη δημοτικότητά της.

«Όπως είχαμε αναλύσει από την ημέρα της έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στην Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση βρισκόταν αντιμέτωπη με μία επιλογή: είτε να παραμείνει εντός του ζουρλομανδύα του ευρώ και να προδώσει γρήγορα τις υποσχέσεις της κατά της λιτότητας, είτε να ανακτήσει τη νομισματική ελευθερία εγκαταλείποντας το ευρώ ώστε να καταφέρει να αλλάξει πραγματικά πολιτική», τονίζει η Μ. Λεπέν.

Καταλήγει δε σημειώνοντας ότι, υπό το φως των εξελίξεων στην Ελλάδα, πρέπει οι Γάλλοι να κατανοήσουν την ασυμβατότητα του ευρώ με τη δημοκρατία και την ευημερία.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ το Εθνικό Μέτωπο θέλει να αποκόψει τη Γαλλία από τη δικτατορία του ευρώ δίνοντας στη χώρα τη δυνατότητα να είναι κυρίαρχη του νομίσματός της, του προϋπολογισμού της και των συνόρων της καταπολεμώντας με αυτό τον τρόπο την ύφεση, τη μαζική ανεργία και τη λιτότητα», προσθέτει η Μαρίν Λεπέν.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαριν Λεπέν είχε εκφράσει τη στήριξή της προεκλογικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει επιστροφή της δημοκρατίας στη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή