«Φρένο» στην πολυγλωσσία από Μαξίμου

«Φρένο» στην πολυγλωσσία από Μαξίμου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία προσπάθεια να βάλει «φρένο» στην πολυφωνία των υπουργών, το Μέγαρο Μαξίμου με έγγραφη άτυπη ενημέρωση επιχείρησε χθες το βράδυ να «ξεκαθαρίσει» τις θέσεις της κυβέρνησης. Ωστόσο, ακόμη και τα μέτρα που αναφέρονται στο έγγραφο είναι ακοστολόγητα και ορισμένα έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε μέσω της λίστας Βαρουφάκη. Την ίδια στιγμή απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στον ΦΠΑ, που αποτελεί και την πρώτη δέσμευση που περιλαμβάνεται στο κείμενο του υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup.

Στο έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

• Θα καταργηθεί η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Σημειώνεται ότι το μέτρο της εξίσωσης είχε θεσπιστεί στο πλαίσιο του νόμου για την πάταξη του λαθρεμπορίου και είναι γεγονός ότι στα δύο χρόνια εφαρμογής του, σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, κατάφερε να κλείσει τη μεγαλύτερη «τρύπα» φοροδιαφυγής στον τομέα των καυσίμων.

• Οσες ιδιωτικοποιήσεις έχουν κλείσει δεν θα αναιρεθούν. Θα επανεξεταστούν, όμως, όσες είναι σε εξέλιξη – και αυτή που αφορά τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

• Το πιθανότερο εντός του Μαρτίου θα προχωρήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Θα αφορά και τη μετενέργεια και επεκτασιμότητα.

• Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Διευκρινίζεται ότι θα υπάρχει διάκριση μεταξύ αυτών που σκόπιμα δεν πληρώνουν και σε όσους έχουν πραγματική αδυναμία πληρωμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή