Ετοιμάζεται μεγάλη τουριστική επένδυση στον Σαρωνικό

Ετοιμάζεται μεγάλη τουριστική επένδυση στον Σαρωνικό

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προωθεί τις διαδικασίες που αποτελούν προϋπόθεση για την έναρξη υλοποίησης μιας εκ των μεγαλυτέρων σύνθετων τουριστικών επενδύσεων της χώρας, η οποία θα συνδυάζει ξενοδοχειακές, τουριστικές κατοικίες και άλλες υποδομές στη θέση «Νησί Μαρέζα – Κοκόσι» στη Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού του Δήμου Κορινθίων.

Ειδικότερα, η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου ανακοίνωσε ότι τόσο η ίδια όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου για το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων δυναμικότητας 810 κλινών.

Παράλληλα, αναρτώντας στην ιστοσελίδα του υπουργείου τη ΣΜΠΕ προσκαλεί έως τα μέσα Μαρτίου το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει εγγράφως τις απόψεις του προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η επένδυση της εταιρείας «Νησί Μαρέζα Α.Ε.» θα πραγματοποιηθεί σε έκταση περίπου 780 στρεμμάτων, εκ των οποίων η δομήσιμη επιφάνεια υπολογίζεται σε περίπου 134 στρέμματα. Περιλαμβάνει σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, έργα υποδομής (πρόσβασης, ηλεκτροδότησης, εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων κ.ά.), καταφύγιο τουριστικών σκαφών δυναμικότητας 54 σκαφών, τεχνητή παραλία, τελεφερίκ, εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς ιαματικού νερού από την ιαματική πηγή της Ωραίας Ελένης Κορίνθου και χώρο υποδοχής ελικοπτέρων. Το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό κατάλυμα, μπάγκαλοους, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και κέντρο υδροθεραπείας ιαματικού ύδατος.

Εναλλακτικά ή και συμπληρωματικά του κέντρου, ενδέχεται να γίνουν εγκαταστάσεις κέντρου αναζωογόνησης ή και κέντρου θαλασσοθεραπείας. Κατά τη μελέτη το έργο θα επηρεάσει πολύ θετικά τον πληθυσμό ως προς την απασχόληση και τη μείωση της ανεργίας.

Η προτεινόμενη επένδυση εκτιμάται ότι κατά τη φάση της κατασκευής θα δημιουργήσει 220 άμεσες θέσεις εργασίας και 340 έμμεσες και κατά τη λειτουργία 150 άμεσες θέσεις εργασίας και 160 έμμεσες. Επιπλέον, αναφέρεται ότι στη φάση λειτουργίας θα αυξηθεί ο πληθυσμός καθώς η πώληση των κατοικιών της επένδυσης θα προσελκύσει νέους κατοίκους και επισκέπτες.

Το «σαφάρι» εξασφάλισης των βασικών πιστοποιήσεων και αδειοδοτήσεων από αρχαιολογικές, δασικές, τοπικές και άλλες Αρχές για τον φορέα της επένδυσης ξεκίνησε το 2008. Πέρυσι εξασφάλισε από το πρώην υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας την ένταξή του στον επενδυτικό νόμο ως προς την επιχορήγηση της ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 242 κλινών. Ο προϋπολογισμός αυτού του σκέλους της επένδυσης θα φθάσει σε 37,9 εκατ. ευρώ και θα δοθεί ενίσχυση 11,4 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή