Twiggy: «Δεν ήμουν ποτέ εκθαμβωτική»

Twiggy: «Δεν ήμουν ποτέ εκθαμβωτική»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Lesley Hornby, όπως είναι το όνομα της Twiggy, του πρώτου supermodel στον κόσμο, μεσουράνησε στις πασαρέλες του Λονδίνου τη δεκαετία του ’60 και κατάφερε να γίνει μαζί με την Jean Shrimpton το σύμβολο του Swinging London. Ο όρος που χρησιμοποιήθηκε από τα media για να αποτυπώσουν την πολιτισμική αλλαγή που σημειώθηκε στην αγγλική πρωτεύουσα μετά τα συντηρητική και δύσκολη μεταπολεμική δεκαετία του '50, συνδέθηκε τόσο με την μόδα, την μουσική αλλά και τις τέχνες γενικότερα που ενέπνεαν μια χρωματιστή και αισιόδοξη διάθεση στη νεολαία. Το μοντέλο μετά από 50 χρόνια επιτυχημένης καριέρας στο χώρο της μόδας, μίλησε στο αγγλικό περιοδικό ‘Good Housekeeping’ για το μυστικό της επιτυχίας της.

Μπορεί να έγινε γνωστή για την αδύνατη σιλουέτα της και το ανδρόγυνο στιλ της, όμως η ίδια δεν θεωρεί ότι η εμφάνισή της ήταν αυτή που την βοήθησε να πετύχει στην βιομηχανία της μόδας. Όπως εξήγησε στην πρόσφατη συνέντευξή της, η προσωπικότητα είναι αυτή που μετράει πάντα: «Σήμερα υπάρχουν πολλά πανέμορφα κορίτσια, αλλά δεν έχει αυτό σημασία. Η Cara (Delevingne) είναι γλυκιά και αστεία, θέλεις απλά να την αγκαλιάσεις, έχει έντονη προσωπικότητα. Πιστεύω ότι αυτό συνέβη και με εμένα. Τα υπόλοιπα μοντέλα ήταν εκθαμβωτικά, εγώ δεν ήμουν ιδιαίτερα». Η Twiggy είπε πως μια κοπέλα πρέπει να έχει όλο το πακέτο: «Ήμουν αστεία και τρελή. Έχει να κάνει με όλο το πακέτο. Η Kate Moss το έχει, την αγαπώ και με κάνει να γελάω. Το να έχεις το κάτι παραπάνω και να κατακτήσεις τον κόσμο έχει να κάνει με την προσωπικότητα. (Η ομορφιά) πρέπει να βγαίνει και από μέσα μου».

Η 65χρονη σήμερα Twiggy διατηρεί μια καλλίγραμμη σιλουέτα και φαίνεται πολύ νεότερη και όπως λέει δεν φοβάται τη διαδικασία της γήρανσης. «Για μένα είναι ένα δεδομένο της ζωής. Αρνούμαι να το δω σαν πρόβλημα γιατί διαφορετικά θα τρελαινόμουν». Το μοντέλο που κατάφερε να κάνει μια καλή πορεία τόσο ως ηθοποιός αλλά και ως τραγουδίστρια, λέει πως «δεν ξοδεύω πολύ χρόνο μπροστά στον καθρέφτη ψάχνοντας για νέες ρυτίδες. Δεν υπάρχει χαρούμενο τέλος ποτέ σε κάτι τέτοιο». Όσο για το αν θα έκανε κάποια αισθητική επέμβαση, αποκάλυψε ότι «δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα. Δεν λέω ότι δεν θα κάνω. Μπορεί. Πιστεύω ότι αν θέλεις να κάνεις κάτι, τότε πρέπει να κάνεις κάτι καλό. Εντούτοις είμαι κάπως δειλή».

Η Twiggy πριν τέσσερα χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ μετά από 12 χρόνια, ενώ έχει συνεργαστεί με το Marks & Spencer για τη δημιουργία της δικής της σειράς ρούχων. Αυτό το οποίο, όμως, για το οποίο ανυπομονεί είναι όπως λέει το πρώτο της εγγόνι που θα γεννηθεί τον Μάρτιο. Όσο για την προσωπική της ζωή, δηλώνει ευτυχισμένη με τον σύζυγό της, Leigh Lawson, με τον οποίο είναι παντρεμένη εδώ και 29 χρόνια: «Έχω τον πιο ρομαντικό σύντροφο στον κόσμο! Είχε διοργανώσει τον γάμο μας σαν έκπληξη. Ακόμα μου χαρίζει λουλούδια, όμορφα δώρα και μου αφήνει ρομαντικά σημειώματα. Όταν έχω μια φωτογράφηση και ξυπνάω αργότερα από εκείνον, βρίσκω έτοιμο το πρωινό μου με ένα γλυκό σημείωμα. Είμαι πολύ τυχερό. Δεν είναι άσχημα μετά από 29 χρόνια γάμου!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή