Δύο (ακόμη) λόγοι να πάμε Ισπανία

Δύο (ακόμη) λόγοι να πάμε Ισπανία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κέντρο Πομπιντού στη Μάλαγα και οι ποδηλατόδρομοι της Σεβίλλης καθιστούν τη χώρα must προορισμό και για τη φετινή χρονιά.

Τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια του πρώτου παραρτήματος του Κέντρου Πομπιντού εκτός Γαλλίας την έχουν ήδη αναδείξει κορυφαίο προορισμό για το 2015. Η Μάλαγα, που ήδη καμαρώνει για το Μουσείο Πικάσο της, το Carmen Thyssen με τα περίφημα έργα ανδαλουσιάνικης ζωγραφικής του 19ου αιώνα και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης CAC, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο μουσείο, γνωστό και ως «Ο Κύβος» (Εl Cubo), λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Aλλά δεν είναι η Μάλαγα ο μόνος λόγος για να επισκεφθεί κανείς την Ισπανία μέσα στην επόμενη χρονιά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Σεβίλλη διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο μιας από τις πλέον φιλικές προς τα ποδήλατα ευρωπαϊκής πόλης: στις κεντρικές λεωφόρους της επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε ποδήλατα, τραμ και ταξί, ενώ από το 2007 βρίσκεται σε ισχύ πρόγραμμα δημοτικής ενοικίασης ποδηλάτων σε 260 διαφορετικά σημεία στην πόλη.

Πλέον 70.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν ποδήλατα καθημερινά στις μετακινήσεις τους (έναντι 6.000 μέχρι πριν από λίγα χρόνια) σε δίκτυο ποδηλατόδρομων που φτάνει τα 160 χλμ. Στα σκαριά υπάρχουν σχέδια για τη σύνδεση της πόλης με ένα ευρύτερο δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών σε όλη την Ανδαλουσία, ενώ στο οδικό δίκτυο βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ενσωμάτωσης ένα σημαντικό δίκτυο ποδηλατολωρίδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή