Η αντιπολίτευση «στριμώχνει» την κυβέρνηση στη Βουλή

Η αντιπολίτευση «στριμώχνει» την κυβέρνηση στη Βουλή

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφυκτική πολιτική πίεση, τόσο εκ δεξιών όσο και εξ αριστερών, επιχειρεί να ασκήσει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, έχοντας ως κύριο στόχο την μεγαλύτερη συνιστώσα της δικομματικής πλειοψηφίας και προσωπικά τον κ. Αλ. Τσίπρα, που ως γνωστόν αντιμετωπίζουν σοβαρούς εσωτερικούς κραδασμούς, όπως άλλωστε κατέδειξε και η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Συνισταμένη όλων των έως τώρα παρεμβάσεων στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, είναι η συμφωνία του Eurogroup και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας κατά την παρούσα χρονική στιγμή.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεχωρίζει η ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης με επίκεντρο την πρόσφατη συμφωνία με τους εταίρους και αιχμή όχι μόνο το πότε θα ενημερωθεί για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας η εθνική αντιπροσωπεία, αλλά και το πότε θα κατατεθεί προς ψήφιση. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει ότι ο λαός και οι βουλευτές όλων των κομμάτων – πλην ΣΥΡΙΖΑ έχουν «ανεπαρκή ενημέρωση» και προσθέτει: «Το τοπίο στην Οικονομία είναι πολύ θολό, προκαλώντας αγωνία και έντονη ανησυχία στην Ελληνική κοινωνία. Δεδομένου ότι τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης καλούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία τετράμηνης παράτασης του μνημονίου και δεδομένου ότι η Πρόεδρος της Βουλής με έμφαση τόνισε ότι "αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει", ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ: Πότε θα ενημερώσετε το Κοινοβούλιο για το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών; Θα φέρετε και πότε τη συμφωνία παράτασης του μνημονίου για ψήφιση από την ελληνική Βουλή»;

Την ίδια στιγμή, «βροχή» είναι οι ερωτήσεις που δέχεται ο κ. Γ. Βαρουφάκης: Η κα Ντόρα Μπακογιάννη καλεί τον υπουργό Οικονομικών αν δεδομένων των δυσχερειών η κυβέρνηση «εξετάζει το ενδεχόμενο να μην αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας στις συμβατικές ημερομηνίες». Ο κ. Χρ. Σταϊκούρας από την πλευρά του θέτει σειρά ερωτήσεων αναφορικά με την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου για τους επόμενους μήνες. Αντίστοιχου περιεχομένου ερώτηση κατέθεσε και η βουλευτής του Ποταμιού κα Αντιγόνη Λυμπεράκη, ενώ το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή, τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το  ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία. Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή