Εκαψαν Ι.Χ. και κάδους στο κέντρο της Αθήνας

Εκαψαν Ι.Χ. και κάδους στο κέντρο της Αθήνας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή του Συντάγματος αλλά και στους δρόμους των Εξαρχείων προκάλεσαν, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους της, ατόμα του αντιεξουσιαστικού χώρου που συγκεντρώθηκαν, από τις έξι το απόγευμα, στο κέντρο της Αθήνας. Οι νεαροί, που για πρώτη φορά «έδρασαν» με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία, και υπολογίζεται πως ήταν περίπου 300 άτομα. Ενώ η πορεία εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα, μετά το τέλος της οι νεαροί ξεκίνησαν την καταστροφική τους δράση. Συγκεκριμένα, κατέστρεψαν τις βιτρίνες δύο κοσμηματοπωλείων επί της οδού Βουκουρεστίου, έσπασαν την τζαμαρία σε δύο άλλα καταστήματα επί της Πανεπιστημίου και επίσης κατέστρεψαν δύο αυτοκίνητα και μία στάση λεωφορείων στην περιοχή του Συντάγματος.

Στη συνέχεια οι νεαροί κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια κι εκεί, με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, ξεκίνησαν να καίνε ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων εξερράγη λίγα λεπτά αφότου του έβαλαν φωτιά. Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στο ύψος της οδού Τοσίτσα, απ’ όπου και ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς και να αναποδογυρίζουν κάδους για να δημιουργήσουν οδοφράγματα. Αλλες ομάδες νεαρών στο ενδιάμεσο είχαν ήδη βάλει φωτιές στο οδόστρωμα επί της Στουρνάρη και συνέχιζαν να καταστρέφουν αυτοκίνητα στο πέρασμά τους, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε ακριβά μοντέλα μεγάλου κυβισμού.

Από την αρχή των επεισοδίων, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ παρακολουθούσαν διακριτικά τη δράση των αντιεξουσιαστών, όμως οι αστυνομικοί απέφυγαν να παρέμβουν ή να έχουν οποιαδήποτε συμπλοκή μαζί τους, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η ρίψη μολότοφ, οπότε και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Η επέκταση της πυρκαγιάς σε διπλανά κτίρια από τη ρίψη μολότοφ αποφεύχθηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, που επενέβη προκειμένου να επανέλθουν τα πράγματα στη φυσιολογική τους κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα χθες το απόγευμα διοργανώθηκε στο κέντρο συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ και του Συνεργατικού Εργατικού Κόμματος στην πλατεία Συντάγματος, κατά της συμφωνίας με τους δανειστές και κατά της παράτασης της δανειακής σύμβασης. Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τη λήξη της συγκέντρωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν σημειώθηκαν ακρότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή