Μισέλ Σαπέν: Θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα αν κριθεί αναγκαίο

Μισέλ Σαπέν: Θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα αν κριθεί αναγκαίο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαβεβαίωση ότι η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μείωση του ελλείμματος έδωσε από την Αυστρία ο υπουργός Οικονομικών της χώρας. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», δήλωσε ο κ. Σαπέν επισημαίνοντας πως η Γαλλία είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα αν αυτό κριθεί αναγκαίο  σε συζητήσεις με την Κομισιόν.

«Η κύρια ανησυχία για τη Γαλλία είναι η επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη, για να γίνει όμως αυτό απαιτείται συντονισμός και συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Πλέον, η γαλλική κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της δύο επιπλέον χρόνια, μέχρι το τέλος του 2017, ώστε να μειώσει το ονομαστικό δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ που ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ).

Στο μεταξύ η Bundesbank εξέφρασε την ανησυχία της για την παράταση της ΕΕ στη Γαλλία για το έλλειμμα. «Δεδομένου ότι υπάρχουν πολύ υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων είναι ανησυχητική», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα Markische Allgemeine Zeitung.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «η εφαρμογή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιάζει να έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτικό παζάρι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή