Αφιέρωμα στο Διεθνές Έτος Φωτός στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αφιέρωμα στο Διεθνές Έτος Φωτός στο Ίδρυμα Ευγενίδου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου ξεκινά το αφιέρωμά της στο Διεθνές Έτος Φωτός με μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους! Την Τετάρτη 4 Μαρτίου, από τις 18:00 έως τις 21:00, οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα το φως, θα παρακολουθήσουν εντυπωσιακές επιδείξεις πειραμάτων για το φως και τις οπτικές ψευδαισθήσεις, θα ακολουθήσουν ειδική διαδρομή στα διαδραστικά εκθέματα και θα φωτογραφηθούν με τρόπο μοναδικό, ανακαλύπτοντας τις ιδιότητες του φωτός!

Η είσοδος στην εκδήλωση την Τετάρτη 4 Μαρτίου είναι ελεύθερη για το κοινό και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

18:00, 19:00 και 20:00 Διαδραστικό Παιχνίδι: «Το παιχνίδι του φωτός»

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό διαδραστικό παιχνίδι με θέμα το φως και εξοικειώνονται με τον τρόπο διάδοσής του. Ποια πορεία ακολουθεί το φως; Τι θα μπορούσε να την αλλάξει; Οι επισκέπτες παίρνουν θέσεις στο ταμπλό, μαθαίνουν να κινούνται όπως μία φωτεινή ακτίνα και το παιχνίδι ξεκινά!

18:30, 19:30 και 20:30 Επίδειξη πειραμάτων «Επιστήμη… στο φως!»

Αυτή τη φορά η ομάδα των πειραμάτων θα σας αλλάξει τα φώτα! Λέιζερ, πρίσματα και φακοί είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα μαγικό ταξίδι στα μυστικά του φωτός. «Χημικές» και «ηλεκτρομαγνητικές» εκπλήξεις κλέβουν την παράσταση!

18:00 έως 21:00 Διαδραστικό Έκθεμα: Οι πολύχρωμες σκιές σου!

Η Διαδραστική Έκθεση παρουσιάζει το νέο της έκθεμα με τίτλο «Οι πολύχρωμες σκιές σου». Στο έκθεμα αυτό οι επισκέπτες ανακαλύπτουν πώς γίνεται η σύνθεση του λευκού φωτός, συμμετέχουν με ολόκληρο το σώμα τους και πειραματίζονται με τα χρώματα των σκιών που μπορούν να δημιουργήσουν. Το έκθεμα προσφέρεται για διάδραση και αναμνηστικές φωτογραφίες!

18:00 έως 21:00 Φωτογραφίες: Γιορτάζοντας το Διεθνές Έτος Φωτός!

Ειδικά για την εκδήλωση, η Διαδραστική Έκθεση σας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσετε μοναδικές αναμνηστικές φωτογραφίες για το έτος φωτός. Για τις φωτογραφίες αυτές συνδυάζουμε μεγάλο χρόνο έκθεσης του αισθητήρα στο φως και ένα μηχανικό στροβοσκόπιο. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

18:00 έως 21:00 Διαδρομή για παιδιά από 8 έως 12 ετών: «Τι έχετε να πείτε… για το φως κ. Νεύτωνα;»

Σε αυτήν την ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, οι γονείς γίνονται ξεναγοί και μαζί με τα παιδιά ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός. Επίσημος καλεσμένος της παρέας είναι ο Ισαάκ Νεύτωνας!

Από τις 07 Μαρτίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας θα έχει αφιέρωμα στο Διεθνές Έτος Φωτός! Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν πολλές σχετικές δραστηριότητες οι οποίες περιλαμβάνουν επίδειξη πειραμάτων για το φως και τις οπτικές ψευδαισθήσεις, εργαστήρι για παιδιά, διαδραστική αφήγηση, διαδρομή για γονείς και παιδιά 8 έως 10 ετών και ένα νέο έκθεμα έκπληξη!

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή