Ελεγχος για πλαστά έγγραφα στον Μαραθώνα

Ελεγχος για πλαστά έγγραφα στον Μαραθώνα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλαστές βεβαιώσεις και πλαστά έγγραφα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής μεταβίβαζε ο δήμος Μαραθώνα, ενώ άγνωστος παραμένει ο ιδιώτης που νοίκιαζε και εκμεταλλεύονταν το κυλικείο του κοιμητηρίου Ν. Μάκρης, σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Το σχετικό πόρισμα παρέδωσε ο ίδιος ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη. Ο έλεγχος ξεκίνησε από έγγραφες καταγγελίες του κ. Ψινάκη, που αφορούσαν οικονομικές ατασθαλίες για τη μίσθωση του κυλικείου του κοιμητηρίου του δήμου Ν. Μάκρης (2009-2012).

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο δήμος Μαραθώνα εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις και πλαστά έγγραφα, τα οποία έστελνε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προκειμένου να παραπλανήσει την υπηρεσία. Οπως τονίζει ο κ. Ρακιντζής στην «Κ», «δεν μπορέσαμε να βρούμε ποιος εκμεταλλευόταν το κυλικείο». Επίσης, το πόρισμα καταδεικνύει ότι ο δήμος είχε μεγάλη απώλεια εσόδων από τα δικαιώματα ταφής στο κοιμητήριο. Ο κ. Ρακιντζής προτείνει πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων αιρετών και υπαλλήλων και την αποστολή των στοιχείων στον εισαγγελέα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή