Η Mediterra ανοίγει κατάστημα mastihashop στην Κίνα

Η Mediterra ανοίγει κατάστημα mastihashop στην Κίνα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ίδρυση του πρώτου καταστήματος mastihashop στην Κίνα θα προχωρήσει εντός του 2015 η Mediterra, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες. Η συμφωνία προβλέπει ακόμη την εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων διανομής που έχει ξεκινήσει ήδη από την περασμένη χρονιά.

To κατάστημα της Κίνας θα είναι το όγδοο mastihashop εκτός Ελλάδας, καθώς ήδη η εταιρεία Mediterra έχε ιδρύσει καταστήματα στην Κύπρο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στη Σαουδική Αραβία και από τον Δεκέμβριο του 2014 και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σαουδική Αραβία λειτουργούν ήδη τέσσερα καταστήματα της εταιρείας και για το 2015 σχεδιάζεται η ίδρυση νέων καταστημάτων στην εν λόγω χώρα. Εντός ελληνικού εδάφους η εταιρεία διαθέτει επτά σημεία πώλησης, στην Αθήνα, τη Χίο, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο.

Η Mediterra Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Συνεταιριστική Εταιρεία ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2002, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων mastihashop. Η εταιρεία σήμερα αναπτύσσει εμπορική και βιοτεχνική δραστηριότητα, λιανικές και χονδρικές πωλήσεις. Παράλληλα με τη λειτουργία των καταστημάτων mastihashop έχει αναλάβει την παραγωγή προϊόντων μαστίχας, τη διανομή της Mαστίχας Χίου στην Ελλάδα, την ανάπτυξη και διανομή στα φαρμακεία της σειράς mastihashoptherapy καθώς και την ανάπτυξη και διανομή της σειράς προϊόντων cultura mediterra σε καταστήματα τροφίμων.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 οι πωλήσεις της Mediterra ανήλθαν σε 5,07 εκατ. ευρώ, έναντι 4,12 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013, τα κέρδη προ φόρων σε 228.181 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της εταιρείας πραγματοποιείται στην Ελλάδα, όμως ήδη από πέρυσι διαφαίνεται η σημαντική συμβολή των δραστηριοτήτων του εξωτερικού στον τζίρο της εταιρείας. Ετσι, ενώ το α΄ εξάμηνο του 2013 οι πωλήσεις στο εξωτερικό ανέρχονταν σε 409.490 ευρώ και στην Ελλάδα σε 3,71 εκατ. ευρώ, το α΄ εξάμηνο του 2014 οι πωλήσεις στο εξωτερικό υπερδιπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 996.695 ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 5,07 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή