Μάνια Ντέλου – Τζωρτζίνα Έλληνα: Συνταγή Ευτυχίας

Μάνια Ντέλου – Τζωρτζίνα Έλληνα: Συνταγή Ευτυχίας

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Jar δεν είναι ένα συνηθισμένο ζαχαροπλαστείο. Αλλά η Μάνια Ντέλου και η Τζωρτζίνα Έλληνα δεν είναι συνηθισμένες γυναίκες. Φίλες αχώριστες, μετέτρεψαν το χόμπι για tailor made cakes σε επάγγελμα, και απολαμβάνουν κάθε του στιγμή.

«Όλα άρχισαν με την τούρτα γενεθλίων της κόρης μου, καθώς η Μάνια επέμενε να τη φτιάξουμε μαζί. Χρειαστήκαμε εννιά ώρες και το διασκεδάσαμε αφάνταστα», θυμάται η Τζωρτζίνα. «Ανεβάσαμε τη φωτογραφία στο Facebook γράφοντας “τη φτιάξαμε μόνες μας!”, και οι φίλοι μας ενθουσιάστηκαν, ζητώντας μας να φτιάχνουμε τούρτες έναντι δώρου. Όταν οι άντρες μας είδαν πως απουσιάζουμε ώρες από το σπίτι πρότειναν “να το δούμε αλλιώς” και να ασχοληθούμε επαγγελματικά. Έτσι, ενάμιση χρόνο μετά, βρεθήκαμε εδώ».

Για τις δυο φίλες το Jar είναι ένα νέο ξεκίνημα σε μια εποχή που τα παιδιά τους μεγάλωσαν, αποκτώντας μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Η Μάνια, γνωστή από το χώρο της μόδας και του modeling, άφησε την πολλά υποσχόμενη καριέρα της νωρίς για να αφοσιωθεί στην οικογένεια. Η Τζωρτζίνα σπούδασε Graphic Design στο Λονδίνο, και παρά την αγάπη της δεν το εφάρμοσε ποτέ, επιλέγοντας να δώσει την ενέργειά της στα παιδιά της και τη φιλανθρωπία από τη θέση της στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ελπίδα.

«Είμαστε τελείως διαφορετικές», λέει η Τζωρτζίνα. «Το μαύρο με το άσπρο», γελάει η Μάνια, «και η μία συμπληρώνει την άλλη». «Έχουμε κοινή αγάπη για τα παιδιά, τη φιλανθρωπία, τη δημιουργία. Αξιοποιήσαμε το χόμπι μας και αδράξαμε την ευκαιρία ώστε να έχουμε ισορροπία ως άνθρωποι – να μην είμαστε μόνο σύζυγοι και μητέρες».

Η Τζωρτζίνα ασχολείται με το artwork, ενώ η αγάπη της Μάνιας για τη φωτογραφία επιτάσσει την τέλεια εικόνα στο αποτέλεσμα. Οι δυο τους υπόσχονται ότι μπορούν να μετουσιώσουν οτιδήποτε σε τούρτα. «Όλα αρχίζουν από μία ιδέα. Τη συζητάμε, στη συνέχεια τη σχεδιάζω σε χαρτί, προτείνοντας συνήθως τρεις ιδέες με τρεις τιμές», εξηγεί η Τζωρτζίνα. «Η ετοιμασία είναι χρονοβόρα -έχουμε περάσει και 18 ώρες πάνω σε τούρτα- αλλά γίνεται με πολύ κέφι».

Στην παρασκευή χρησιμοποιούν, αυστηρά, ολόφρεσκα υλικά. «Μέσα από την έρευνα που κάναμε βρήκαμε ότι τα περισσότερα γλυκά είναι φτιαγμένα από μείγματα. Μείναμε άφωνες όταν συνειδητοποιήσαμε τι έχουν φάει τα παιδιά μας!», επισημαίνει η Τζωρτζίνα. «Εμείς επιλέγουμε μόνο φρέσκα υλικά -αυγά ημέρας, φρέσκο γάλα, βούτυρο– ό,τι δηλαδή χρησιμοποιούμε στο σπίτι για τα παιδιά μας. Σκοπεύουμε να κρατήσουμε την ποιότητα χωρίς συμβιβασμό. Είναι το κέφι μας και έχουμε την τύχη να μην το κάνουμε για βιοποριστικούς λόγους. Φυσικά θέλουμε να πετύχει και να αποδείξουμε ότι τα καταφέραμε, αλλά επενδύουμε περισσότερο θέλοντας πρώτα να είμαστε εμείς ευχαριστημένες».

Το 5% από κάθε τούρτα προσφέρεται στο Σύλλογο Ελπίδα, για το όραμα δημιουργίας μίας τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών. «Προσπαθούμε μέσα από τη ζωή τη δική μας, που μοιάζει ονειρεμένη, και μέσα από τη χαρά που εισπράττεις με μια τούρτα, να δώσουμε με τη σειρά μας χαρά προσφέροντας σε αυτόν το σύλλογο, που είναι φερέγγυος και κάνει έργο», εξηγεί η Τζωρτζίνα.

Οι τούρτες είναι νόστιμες και αφράτες, ένα mud cake με στρώσεις βουτυρόκρεμας ανάμεσα. Γενικά, ότι δοκιμάζεις στο Jar είναι πεντανόστιμο – από τα «jars», τα γυάλινα ατομικά βαζάκια των γλυκών που σφραγίζονται κάθε μέρα, στα Hazelnut Linzer Cookies, το funge και το carrot cake, γλυκά που υιοθέτησαν από το εξωτερικό γιατί τους άρεσαν στα ταξίδια τους.

«Σύντομα και σε συνεργασία με διατροφολόγο, θα έχουμε non dairy jars, jars χωρίς αυγό ή brain booster jars με Ω3 για ενέργεια», αποκαλύπτει η Τζωρτζίνα με ενθουσιασμό. «Εδώ βρίσκεις συνέχεια κάτι καινούριο, τίποτε δεν είναι τυποποιημένο!» συμπληρώνει η Μάνια.

Μάνια Ντέλου – Τζωρτζίνα Έλληνα: Συνταγή Ευτυχίας-1

Το λογότυπο, σχεδιασμένο από τον Κωνσταντίνο Τσαγάνη, σε νέον, δίνει το στίγμα.

 

Το concept του χώρου δίνει μια αίσθηση «word of mouth», χωρίς ταμπέλα (τουλάχιστον ακόμα) και με μια arty βιτρίνα που επιμελήθηκε ο interior designer Ηλίας Γαβριήλ. Το interior, σχεδιασμένο από την Αθανασία Σμαραγδή, έχει έντονα βιομηχανικά στοιχεία, με τη γεωμετρία να πρωταγωνιστεί σε ένα μαυρόασπρο φόντο.

«Σκοπεύουμε να φιλοξενούμε εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια μακιγιάζ, παιδικά πάρτι με τα κορίτσια να φτιάχνουν μαζί μας τα γλυκά. Το Jar θα είναι ένας πολυχώρος, fun για τον κόσμο, για να διασκεδάζεις, λέει η Μάνια. «Έχει αρχίσει να γίνεται στέκι. Άλλωστε δεν είμαστε ένα κλασικό ζαχαροπλαστείο!»

Λεωφ. Κηφισίας 340, τηλ. 210 6777776, www.jarmates.gr

Photos: Γιάννης Χόλγκερσον

Μάνια: Μπλούζα Opening Ceremony, παντελόνι Alberto Biani και σακάκι Maison Martin Margiela, Free Shop. Παπούτσια Hogan, Hogan Boutique

Τζωρτζίνα: Μεταξωτή μπλούζα και παντελόνι Balenciaga, Balenciaga Boutique, γόβες Pierre Hardy, Free Shop.

Το μακιγιάζ έγινε με προϊόντα MAC

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή