«Τροχός της τύχης» 25 χρόνια μετά

«Τροχός της τύχης» 25 χρόνια μετά

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν καιρώ θα δούμε εάν… θα γυρίσει ο τροχός, χάρις στο ομότιτλο τηλεπαιχνίδι, και θα αποκτήσει το πολυπόθητο lead in το κεντρικό δελτίο του Star. «O τροχός της τύχης», το πιο δημοφιλές παιχνίδι της Αμερικής, που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του ’90 όταν το παρουσίαζε στον ΑΝΤ1 ο Γ. Πολυχρονίου έχοντας δίπλα του την Κρίστα, επιστρέφει τον Μάρτιο στη μικρή οθόνη από τη συχνότητα του Star.

Μάλιστα, πριν καλά καλά ξεκινήσει έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον. Τις έξι πρώτες ημέρες λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου οι δηλώσεις συμμετοχής άγγιξαν τις 6.000.

O νέος «Τροχός της τύχης» έρχεται πιο συναρπαστικός, για να χαρίσει γέλιο, αλλά και πλούσια δώρα, μετρητά, ακόμη και αυτοκίνητα. Γιατί όπως λέει και το διαφημιστικό τρέιλερ του καναλιού… όποιος γυρίζει κερδίζει!

Ο «Τροχός της τύχης» βασίζεται στο αγαπημένο παιχνίδι των μαθητικών μας χρόνων κρεμάλα και δημιουργήθηκε το 1975 από τον Μερβ Γκρίφιν για το NBC. Το Star θα ακολουθήσει το κλασικό κόνσεπτ, με ένα πιο μοντέρνο φορμά. Στο παιχνίδι συμμετέχουν τρεις παίκτες, οι οποίοι γυρίζουν τον τροχό, επιλέγουν σύμφωνα της αλφαβήτου και κερδίζουν χρήματα ή δώρα. Ο πρώτος παίκτης που θα βρει την κρυμμένη λέξη ή φράση, κερδίζει όσα χρήματα ή δώρα έχει συγκεντρώσει στον γύρο. Ο παίκτης που έχει τα περισσότερα χρήματα ή δώρα στο τέλος του βασικού μέρους του παιχνιδιού είναι ο μεγάλος νικητής και παίζει στον τελικό για επιπλέον κέρδη.

Ο «Τροχός της τύχης» έχει γνωρίσει περισσότερες από 60 διεθνείς προσαρμογές, ενώ έχει προβληθεί από το γαλλικό TF1, το τουρκικό Kanal D, το ισπανικό Antena 3 και σύντομα θα ξεκινήσει σε Πορτογαλία και Κροατία. Τα δοκιμαστικά για την επιλογή παρουσιαστή ολοκληρώθηκαν (έκαναν και οι Σ. Καλυβάτσης, Ηλ. Βρετός, Γρ. Μπάκας) και αναμένεται η τελική απόφαση. Από τα τηλεπαιχνίδια που βλέπουμε φέτος στην TV καλύτερα τα πάει το «Ακου να δεις» (Alpha) με 1.130.000 τηλεθεατές (26% επί των ανοικτών δεκτών) στη βραδινή έκδοση σε 10 εμφανίσεις και 713.000 (23,1%) κατά την απογευματινή προβολή σε 104 εμφανίσεις.

Το επίσης «Hot seat» (ΣΚΑΪ ) είδαν κατά μέσον όρο 307.000 τηλεθεατές (7,9%) σε 76 εμφανίσεις, ενώ περίπου οι μισοί βλέπουν το «Κάθε τόπος, μια ιστορία» (ΝΕΡΙΤ) και 683.000 (17,8%) το «Celebrity game night» (Mega) σε 13 εμφανίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή