Βρέθηκε στις ΗΠΑ κλεμμένος πίνακας του Πικάσο

Βρέθηκε στις ΗΠΑ κλεμμένος πίνακας του Πικάσο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκε κλεμμένος πίνακας του Πικάσο από το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, το 2001, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ταχυδρομήθηκε στην Νέα Υόρκη ως δέμα σε ιδιώτη, με την σημείωση «Καλά Χριστούγεννα».

Σύμφωνα με τις αμερικανικές δικαστικές αρχές, πρόκειται για τον πίνακα «La Coiffeuse», ο οποίος εστάλη στις 17 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ ως δώρο Χριστουγέννων σε ιδιώτη. Ως παραλήπτης εμφανίζεται ένα πρόσωπο με το όνομα «Ρόμπερτ». Το πακέτο έφερε πάνω του την ετικέτα «παιχνίδι» με αναγραφόμενη αξία στα 37 δολάρια, δηλαδή περίπου 30 ευρώ.

Η αξία του πίνακα, που φιλοτεχνήθηκε το 1911, εκτιμάται σε τουλάχιστον 2,5 εκατ. δολάρια. Ο καμβάς από λάδι, διαστάσεων 33 εκ. Χ 46 εκ., δηλώθηκε το 2001, μόλις το προσωπικό του Κέντρου Πομπιντού διαπίστωσε ότι είχε εξαφανιστεί από το χώρο όπου φυλασσόταν.

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λορέτα Λιντς έχει προχωρήσει σε αγωγή με σκοπό την επιστροφή του πίνακα στην Γαλλία. Πρόκειται για «ένα χαμένο θησαυρό που βρέθηκε», υπογράμμισε η κ. Λιντς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από τους New York Times, ο πίνακας που ανήκει στην εθνική συλλογή της Γαλλίας, είχε εντοπιστεί τελευταία φορά στο Μόναχο το 1998. Τότε, μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε σε αποθήκη του Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι, μέχρις ότου το προσωπικό αντιλήφθηκε ότι ο πίνακας αγνοείται. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή