Σύντομα (28/02/15)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αποδεκτές οι κάρτες της China Union Pay

Η Τράπεζα Πειραιώς, διαθέτοντας το μεγαλύτερο δίκτυο ATM με 1.850 σημεία σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε την αποδοχή των καρτών με σήμα «China Union Pay» (CUP) στο σύνολο του δικτύου ATM και τερματικών POS αποδοχής καρτών που διαθέτει η τράπεζα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Η CUP, με πάνω από 3,5 δισ. κάρτες να έχουν εκδοθεί έως σήμερα, κυρίως από κινεζικές τράπεζες, είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός έκδοσης καρτών παγκοσμίως. Η συνεργασία της CUP με την Τράπεζα Πειραιώς διευρύνει τα σημεία αποδοχής των καρτών της στην Ελλάδα, που αποτελεί έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό για την Κίνα και τις χώρες της Ασίας. Η Τράπεζα Πειραιώς γίνεται η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που αποδέχεται τις κάρτες της CUP στα ATM της, διευρύνοντας έτσι τις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει από τα ATM της.

ΑΓΩΓΗ

Ζητούν ακύρωση της απορρόφησης της ΕΤΕΜ

Στις 30 Μαρτίου θα εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια Μάρκου Καλλέργη κατά της ΕΛΒΑΛ, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24ης Νοεμβρίου 2014, που ενέκρινε την απορρόφηση της ΕΤΕΜ από την ΕΛΒΑΛ. Με την προαναφερόμενη αγωγή τους, οι ανωτέρω ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΕΤΕΜ Α.Ε. της 24ης Νοεμβρίου 2014, ως βλάπτουσα τα δικαιώματα της μειοψηφίας, είναι μη νόμιμη και άκυρη, αλλά και καταχρηστική, και ζητούν να γίνει δεκτή η αγωγή τους.

FOURLIS

Διεύρυνση ζημιών, αύξηση εσόδων

Aυξήθηκαν οι ενοποιημένες ζημίες του ομίλου Fourlis το 2014, καθώς διαμορφώθηκαν στα 11,5 εκατ. ευρώ έναντι επίσης ζημιών 8,3 εκατ. ευρώ της χρήσης 2013. Αντίθετα αύξηση παρουσίασαν οι ενοποιημένες πωλήσεις, οι οποίες έφθασαν τα 413,4 εκατ. ευρώ έναντι πωλήσεων 403,3 εκατ. ευρώ το 2013. Επίσης, οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 9,1 εκατ. ευρώ (κέρδη 300.000 ευρώ χωρίς την επίπτωση έκτακτων μη επαναλαμβανόμενων εξόδων και απομειώσεων) έναντι ζημιών 5,8 εκατ. ευρώ το 2013.

ΕΒΖ

Μείωση του κύκλου εργασιών

Ζημίες 39,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 14,4 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών 90,6 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 7,84% έναντι της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης, εμφάνισε ο όμιλος της ΕΒΖ στο εξάμηνο Ιούλιος – Δεκέμβριος 2014 της ετήσιας χρήσης 2014-2015. Σημειώνεται ότι στη μείωση αυτή του κύκλου εργασιών σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο της περσινής περιόδου, συνέβαλαν ιδίως η μείωση των πωλήσεων ως αποτέλεσμα των νέων συνθηκών του ανταγωνισμού και της κατάρρευσης της τιμής πώλησης της ζάχαρης στην εγχώρια αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή