Η «ναυαρχίδα» της Meizu τώρα και στην Ελλάδα

Η «ναυαρχίδα» της Meizu τώρα και στην Ελλάδα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καλή ποιότητα κατασκευής, hardware τελευταίας «γενιάς», εξαιρετικές επιδόσεις και τιμή πώλησης 359 ευρώ στην Ελλάδα (για την έκδοση των 16 GB), το MX4 της κινεζικής Meizu αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα smartphone στην οικονομική του κατηγορία. Η Meizu δίνει το «παρών» στη χώρα μας μόλις από τις αρχές φθινοπώρου, έτσι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το δεύτερο που κυκλοφορεί επίσημα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, με το ΜΧ4, την πιο πρόσφατη «ναυαρχίδα» της, καταφέρνει να κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της, προσφέροντας μια συσκευή που εξασφαλίζει άκρως ικανοποιητική εμπειρία χρήσης, με πολύ λίγους συμβιβασμούς.

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει το ΜΧ4 είναι η αναλογία διαστάσεων (5:3), έτσι είναι πιο πλατύ από τα περισσότερα υπόλοιπα κινητά, χωρίς όμως αυτό να το κάνει να υστερεί από άποψη εργονομίας. Η συσκευή είναι αρκετά ελαφριά (147 γραμμάρια), ενώ στην πρόσοψή της δεσπόζει η 5,36 ιντσών οθόνη, η οποία υποστηρίζει ανάλυση λίγο μεγαλύτερη από Full HD (1152 x 1920 pixel) και παρέχει αρκετά μεγάλες γωνίες θέασης. Σε συνδυασμό με την απόδοση των χρωμάτων και τη φωτεινότητά της, η οθόνη αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά του ΜΧ4 που σίγουρα θα «κερδίσει» τον χρήστη.

Ενα ακόμη «δυνατό χαρτί» του τηλεφώνου είναι ο οκταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek MT6595 και η μνήμη RAM 2 GB που ενσωματώνει, χάρις στα οποία η ταχύτητά του κινείται στα επίπεδα μερικών από τα καλύτερα μοντέλα των υπόλοιπων εταιρειών. Ακόμη καλύτερα, η αρχιτεκτονική του MediaTek MT6595, που αποτελείται ουσιαστικά από δύο υποσυστήματα τεσσάρων πυρήνων, έχει θετική επίπτωση και στη διάρκεια «ζωής» της μπαταρίας. Ετσι, με τυπική χρήση, η αυτονομία ξεπερνά άνετα το 24ωρο.

Στον αντίποδα, πιο «ανάμεικτες» εντυπώσεις αφήνει η επιλογή της Meizu να χρησιμοποιήσει για λειτουργικό το Flyme OS, μια δική της έκδοση που αν και βασίζεται στο Android (4.4.2), έχει διαφορές τόσο στο γραφικό περιβάλλον όσο και σε αρκετές λειτουργίες. Βέβαια, το Flyme υποστηρίζει όλες τις υπηρεσίες της Google, δίνει πρόσβαση στο online κατάστημα του Android, και ενσωματώνει ορισμένα πρωτότυπα «έξυπνα» χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, κατά τη γνώμη μας δεν είναι το ίδιο εύχρηστο με το λειτουργικό της Google, ενώ θα χρειασθεί κάποιο χρόνο για να το συνηθίσει όποιος είναι εξοικειωμένος με κινητά Android.

Εξίσου σοβαρός περιορισμός είναι πως το τηλέφωνο δεν δέχεται κάρτες micro SD, κάτι που σημαίνει πως, στην περίπτωση του μοντέλου των 16 GB, πρακτικά ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος είναι λίγο παραπάνω από 10 GB. Πάντως, το ΜΧ4 έχει κι άλλες «αρετές» που αντισταθμίζουν αυτά τα μειονεκτήματα, με πρώτη και καλύτερη την κάμερα των 20,7 Megapixel, η οποία τα καταφέρνει εξαιρετικά στις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο (έως 4Κ ανάλυση).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή