Κύπρος: Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Κύπρος: Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακηρύχθηκε επισήμως ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία της ΕΔΕΚ. Η επομένη των εκλογών βρίσκει τον νέο πρόεδρο να κάθεται σε καυτή καρέκλα. Και αυτό γιατί θα πρέπει εκ πρώτοις να αντιμετωπίσει την άνευ προηγουμένου εμφύλια διαμάχη που ενυπάρχει εντός της ΕΔΕΚ. Η ηχηρή απουσία ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δηλοί πως ο Μαρίνος Σιζόπουλος θα αντιμετωπίσει μία σκληρή εσωκομματική αντιπολίτευση. Την ίδια στιγμή ο νέος πρόεδρος καλείται να διαχειριστεί και τα εμφανώς συρρικνωμένα ποσοστά που λαμβάνει το κόμμα, αφού σύμφωνα με την δημοσκόπηση της "Κ" και με επιβεβαιώσεις κομματικών στελεχών, η ΕΔΕΚ καταποντίζεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4%. Οι χειρισμοί του Μαρίνου Σιζόπουλου θα κρίνουν κατά πόσο το κόμμα θα ενισχυθεί και επανενωμένο θα επουλώσει πληγές ή αν πλέον κλείνει τον πολιτικό του κύκλο.

Μετά από μία έντονη προεκλογική περίοδο, ο κ. Σιζόπουλος βγήκε νικητής της εκλογικής κούρσας με 60% (2519 ψήφους), ενώ ο ανθυποψήφιος του Γιώργος Βαρνάβα έλαβε το ποσοστό του 40% ( 1686 ψήφους). Κατά την διαδικασία ανακήρυξης του νέου Προέδρου, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου προσήλθαν δεκάδες στελέχη με τη σημαία της γροθιάς να φωνάζουν συνθήματα: «Η ΕΔΕΚ απαντά ενωμένα δυνατά» και «ΕΔΕΚ ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ». Η εκλογή του Μαρίνου Σιζόπουλου αποτελεί πρόκληση για την συνέχιση της ΕΔΕΚ αφού έγινε μετά από μία έντονη εμφύλια διαμάχη και με τη δημοσκόπηση της "Κ" να δείχνει την ΕΔΕΚ ανήμερα των εκλογών πέμπτο κόμμα, με ποσοστό 3%.

ΕΔΕΚ στην πρωτοπορία

«Θα φέρουμε εις αίσιο πέρας τις προσδοκίες του λαού της ΕΔΕΚ» ανέφερε ο νέος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος στην ομιλία του μετά και την επίσημη ανακήρυξή του ως ο νέος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ. «Η σημερινή διαδικασία αποτελεί ένα επίτευγμα ήθους» ανέφερε εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τον ανθυποψήφιό του Γιώργο Βαρνάβα για το επίπεδο της προεκλογικής διαδικασίας. Την ίδια στιγμή ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεσμεύτηκε για μία ΕΔΕΚ στην πρωτοπορία, δίδοντας μάχη τόσο για το εθνικό όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των κυβερνητικών χειρισμών οι Κύπριοι πολίτες.

Λεμεσός και Λευκωσία έκριναν τον νικητή

Το αποτέλεσμα και τον νικητή, έκριναν οι δύο μεγάλες επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού όπου ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανθυποψήφιού του. Συγκεκριμένα στη Λευκωσία έλαβε 700 ψήφους από τις 965 και στη Λεμεσό 879 από τις 1150. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι παρά το ότι η Πάφος αποτελούσε προπύργιο του Γιαννάκη Ομήρου, τα αποτελέσματα για τους «κοινοβουλευτικούς» υπήρξαν μάλλον απογοητευτικά. Ήδη κομματικά στελέχη σημειώνουν πως σε μία προσπάθεια συσπείρωσης των «ομηρικών» ψηφοφόρων, ο Γιαννάκης Ομήρου επέμενε να ψηφίσει στην Πάφο και όχι στη Λευκωσία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή