Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Οι βουλευτές να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Οι βουλευτές να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής ζητεί, με επιστολή του προς την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ώστε να ζητηθεί «από όλους τους Έλληνες Βουλευτές και τα μέλη της Κυβέρνησης που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στη χώρα μας ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον αλλά και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας».

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος αν και εμφανίζεται βέβαιος για την ύπαρξη τέτοιων καταθέσεων, μελών της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου σε τράπεζες του εξωτερικού, δεν παραθέτει κάποια στοιχεία σχετικά με το ύψος που οι καταθέσεις αυτές έχουν.

«Είναι γνωστή σε όλους μας η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η έλλειψη ρευστότητας στις τράπεζες, η οποία δημιουργεί «ασφυξία» στην αγορά» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει: «Ενόψει αυτής της κατάστασης, τα μέλη της Βουλής, η συμπολίτευση, η αντιπολίτευση και όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου οφείλουμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για εξεύρεση συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας από την μια, αλλά και τη λήψη μέτρων, τα οποία θα θωρακίζουν και θα στηρίζουν το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα από την άλλη».

Για να συμπληρώσει: «Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί είναι αναγκαίο άμεσα να αναζητήσουν και να ελέγξουν όλους του πολιτικούς, οι οποίοι μετέφεραν χρήματα με εμβάσματα ή άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό τα τελευταία έτη. Η Βουλή των Ελλήνων είναι επιβεβλημένο να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή