Μοζαμβίκη: «Σαρώνει» η χολέρα – Στους 41 οι νεκροί

Μοζαμβίκη: «Σαρώνει» η χολέρα – Στους 41 οι νεκροί

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές της Μοζαμβίκης, αφού η επιδημία χολέρας που «σαρώνει» τη χώρα έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις, έχοντας ήδη σκοτώσει 41 ανθρώπους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Κίνια Φερνάντες «ήδη έχουν καταγραφεί 4.518 κρούσματα χολέρας και 41 νεκροί από την 25η Δεκεμβρίου 2014».

Μονάχα στην πόλη Τέτε έχουν ήδη καταγραφεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 1500 κρούσματα, ενώ σε πολλές περιοχές η κατάσταση έχει ξεκινήσει να σταθεροποιείται.

Στις επαρχίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα προστέθηκε και η Ζαμβέζη η οποία εκτιμάται πως έχει πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες που απειλούν το βόρειο μισό της Μοζαμβίκης.

Να σημειωθεί πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την χολέρα, κυρίως επειδή πλήττεται από πλημμύρες οι οποίες θεωρούνται ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος για την εξάπλωση της επιδημίας της χολέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή