Σφοδρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ

Σφοδρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αντισυνταγματική συμπεριφορά κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτηρίζει την απόφαση να μην τεθεί η παράταση της δανειακής σύμβασης σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία «πρωτοφανή». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι τίθεται ζήτημα δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ψέματα απέναντι στον λαό» και τη διεθνή κοινότητα. Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι η κυβέρνηση με τη στάση της δεν παραβιάζει μόνο το Σύνταγμα, αλλά και τον ειδικό νόμο του 2012 για την παράταση της δανειακής σύμβασης. Θεωρούν ότι με τους χειρισμούς της,  εμπλέκει τη χώρα σε μια πρόσθετη περιπέτεια. Στο σχετικό, προφανώς ειρωνικό, σχόλιο του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας καλούνται «να ζητήσουν να δουν το κείμενο που υπέγραψε εκ μέρους τους και ως φορέας της εμπιστοσύνης τους ο κ. Βαρουφάκης, με ποιον τρόπο δηλαδή υπογράφουν “γλείφοντας” εκεί που με τόσο ευκολία “έφτυναν” μέχρι τώρα».

Από τη Χαρ. Τρικούπη κατηγορούν και την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για «σύμπραξη με την κυβέρνηση» προκειμένου να παρακαμφθεί και ο κανονισμός της Βουλής. Της αποδίδουν, επίσης, προσπάθεια «να ακυρώσει ακόμη και τις διαδικασίες άμεσου κοινοβουλευτικού ελέγχου με τη μορφή επίκαιρων ερωτήσεων και μάλιστα των προέδρων των κομμάτων προς τον πρωθυπουργό». Τονίζουν, ακόμη, ότι αποστέλλεται προς το εσωτερικό και το εξωτερικό «ένα πρωτοφανές μήνυμα απατηλής χρήσης και ευτελισμού των θεσμών, εθνικών και ευρωπαϊκών». Και ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα κείμενα που περιγράφουν τις λεπτομέρειες για τη νέα τετράμηνη παράταση.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, συνεδρίασε και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε γενικά ήρεμο κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι το περίφημο πολιτικό και προγραμματικό συνέδριο που είχε εξαγγείλει ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Μαΐου. Αμέσως μετά, θα αναδειχθεί ο διάδοχος του κ. Βενιζέλου με ψηφοφορία από τη βάση. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν το συνέδριο του Μαΐου θα αναδείξει και τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Την Κυριακή, λόγω διαφωνιών ανάμεσα στα μέλη της ΚΠΕ, το ζήτημα αυτό παραπέμφθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, που καλείται να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή