Απορρίφθηκε η ένσταση Καρατζαφέρη για το πλαφόν 3% στις Ευρωεκλογές

Απορρίφθηκε η ένσταση Καρατζαφέρη για το πλαφόν 3% στις Ευρωεκλογές

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ενστάσεις κατά του βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ. Ευάγγελου Μπασιάκου και μία ένσταση κατά της βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, Κατερίνας Μάρκου κατατέθηκαν στο Εκλογοδικείο. Παράλληλα, απορρίφθηκε η ένσταση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά των Ευρωεκλογών της 4ης Μαϊου 2014 ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ενστάσεις κατά της εκλογής του κ. Μπασιάκου, κατέθεσαν ο α΄ αναπληρωματικός βουλευτής της ΝΔ στη Βοιωτία Ιωάννης Καράμπελας, και ο  β΄ αναπληρωματικός βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας στρέφεται επίσης κατα του κ. Καράμπελα. Και στις δύο ενστάσεις υποστηρίζεται ότι υπήρξαν λάθη κατά την καταμέτρηση καθώς και ότι υπήρξε ακυρότητα κάποιων ψηφοδελτίων. Ενσταση κατά της κ. Μαρκου κατέθεσε ο αναπληρωματικός βουλευτή του Ποταμιού στη Β΄Θεσσαλονίκης Νίκος Νυφούδης, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν λάθη στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή