Aπώλειες στην Ευρώπη, ρεκόρ ο Nasdaq

Aπώλειες στην Ευρώπη, ρεκόρ ο Nasdaq

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες χθες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαλείφοντας τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας. Τα θετικά οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης δεν αντιστάθμισαν την υποχώρηση των μετοχών των τηλεπικοινωνιακών και των ενεργειακών ομίλων. Ωστόσο, βοήθησαν το ευρώ να ενισχυθεί 0,3% προς το δολάριο έως τα 1,1230 δολάρια, πριν εξασθενήσει. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο ο Nasdaq ανήλθε για σύντομο διάστημα άνω των 5.000 μονάδων πρώτη φορά σε 15 χρόνια με τη βοήθεια της ανόδου των μετοχών εταιρειών καταναλωτικών ειδών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με -0,2% στις 391,29 μονάδες, περιορίζοντας προηγούμενες απώλειες της τάξεως 0,7%. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επταετίας, με άνοδο 2,6% μετά το 6,4% του Φεβρουαρίου συνολικά. Βασικός λόγος ήταν τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα εταιρειών και η βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ. Από τις αρχές του 2015 ο Stoxx 600 έχει ενισχυθεί 14% λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και της συμφωνίας, που επέτυχε η Ελλάδα με τους εταίρους της. Στο Παρίσι χθες ο CAC 40 έκλεισε με -0,70%, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε το 19ο ιστορικό υψηλό εντός του έτους με άνοδο 0,08% και στο Λονδίνο ο FTSΕ 100 είχε πτώση 0,09%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή