Αρχή με απαγόρευση μετακινήσεων

Αρχή με απαγόρευση μετακινήσεων

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάγκη «να ξαναρχίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα» και να φανεί προς τα έξω ότι «παρά τα όσα συνέβησαν κάνουμε βήματα μπροστά», οδήγησε τους εταίρους της Σούπερ Λίγκας στη διεξαγωγή ενός πολιτισμένου Δ.Σ. στο οποίο, σε αντίθεση με το προηγούμενο, επικράτησαν η σύμπνοια και η ομόνοια.

Αύριο, ο Γ. Μποροβήλος θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, καταθέτοντάς του μία δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και ζητώντας του την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Από τα μέτρα αυτά το μόνο που αποφασίστηκε και μπορεί να ισχύσει άμεσα είναι η απαγόρευση των οργανωμένων μετακινήσεων και δυνητικά η χορήγηση ονομαστικών εισιτηρίων στους οργανωμένους συνδέσμους.

Η υλοποίηση των υπολοίπων αναγκαστικά μετατίθεται ενόψει της έναρξης του επόμενου πρωταθλήματος, διότι αφενός για την αυστηροποίηση των πειθαρχικών ποινών απαιτείται τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα που εφόσον πραγματοποιηθεί θα γίνει το καλοκαίρι και αφετέρου οι διαδικασίες σχετικά με το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι χρονοβόρες.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας για τα προτεινόμενα μέτρα αναφέρει:

– Η Σούπερ Λίγκα είναι σύμφωνη με την πλήρη εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και καμερών το συντομότερο δυνατόν στα γήπεδα που δεν υφίσταται, λαμβάνοντας υπόψη τα υφιστάμενα συστήματα που ήδη υπάρχουν σε γήπεδα (και τα οποία σε πολλές περιπτώσεις πληρούν αυστηρότερες προδιαγραφές σε σχέση με όσα απαιτούνται από τη νομοθεσία).

– Αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΠΟ όπως ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ να εναρμονιστεί με το πειθαρχικό δίκαιο της UEFA.

Αποφάσισε όπως απαγορευθούν οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος.

– Ζητεί να απονεμηθούν περισσότερα δικαιώματα στο προσωπικό ασφαλείας των γηπέδων (security) με νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να έχουν εξουσιοδότηση ελέγχου κατά τον έλεγχο φιλάθλων στις θύρες των γηπέδων.

– Ζητεί οι σύνδεσμοι φιλάθλων να αναγνωριστούν ως σωματεία του Αστικού Κώδικα, καθώς και να αναγνωρίζονται από την οικεία ΠΑΕ. Η ΠΑΕ θα δίνει μόνο ονομαστικά εισιτήρια στα μέλη των Συνδέσμων που είναι αναγνωρισμένοι κατά τα ως άνω. Αν συγκεκριμένος Σύνδεσμος ή μέλη αυτού προβούν σε πράξεις βίας, τότε θα απαγορεύεται η είσοδος στα μέλη του συγκεκριμένου Συνδέσμου.

– Θα ζητηθεί η επαναφορά του Ιδιώνυμου, με άμεση νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να τιμωρούνται και οι φυσικοί αυτουργοί των επεισοδίων, σύμφωνα με τον Νόμο.

– Θα ζητηθεί από την ΕΠΟ να δοθεί άμεση αυστηρή οδηγία σε ΚΕΔ/Διαιτητές να διακόπτουν οριστικά αγώνα όταν στον αγωνιστικό χώρο εκσφενδονίζονται φωτοβολίδες ευθείας βολής, ή ρίπτονται αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη, ή σημειωθεί εισβολή οπαδών.

«Ενα τέτοιο ποδόσφαιρο κανείς δεν το θέλει. Η άμεση αντιμετώπιση της βίας είναι δέσμευση. Μην περιμένουμε όμως με ένα πάτημα κουμπιού να αλλάξουν όλα. Θέλει δουλειά» δήλωσε μετά το πέρας του Δ.Σ. ο πρόεδρος Γ. Μποροβήλος.

Ενα άλλο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε τον ΟΦΗ ο οποίος ζήτησε να οριστεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο και να του επιστραφούν οι τέσσερις βαθμοί που του αφαιρέθηκαν με την από 29/1 απόφαση λόγω οφειλών στους Ζόρντι και Χόρχε Λόπεζ.

Ο Ν. Μαχλάς φέρεται να είπε ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα δεν έχει νόημα να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται ο ΟΦΗ. Θα αποχωρήσει και μια τέτοια κίνηση θα βλάψει και τη Σούπερ Λίγκα. Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία. Δέκα ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ της μη άρσης της απόφασης για την επιβολή ποινής. Ο Ατρόμητος και η Βέροια ψήφισαν «λευκό», ενώ υπέρ της πρότασής του ψήφισε ο ίδιος και ο Εργοτέλης. Πλέον ο ΟΦΗ θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Τέλος, ανακοινώθηκε η 26η αγωνιστική που αναβλήθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου στις 18 και 19 Μαρτίου, ενώ το πρωτάθλημα εφόσον επαναρχίσει θα συνεχιστεί με την 27η αγωνιστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή