Η Αστυνομία ερευνά υλικό από κάμερες για τον Β. Γιακουμάκη

Η Αστυνομία ερευνά υλικό από κάμερες για τον Β. Γιακουμάκη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις 6 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζονται οπτικό υλικό από κάμερα σε βενζινάδικο, κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου σπουδάζει ο 20χρονος, και το οποίο απεικονίζει ένα πρόσωπο που μοιάζει στον Γιακουμάκη, την ημέρα της εξαφάνισής του. Οι γονείς του φέρονται να αναγνώρισαν τον γιο τους στις εικόνες από την κάμερα, ενώ γνωστοί του και συμφοιτητές του φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον 20χρονο. Ωστόσο, τα εγκληματολογικά εργαστήρια πρόκειται να προχωρήσουν σε περαιτέρω, πιο λεπτομερή ανάλυση του οπτικού υλικού, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή όχι εάν πρόκειται για τον 20χρονο.

Ιδιαίτερη εντύπωση ωστόσο, μεταξύ των διαφόρων που έχουν εκφράσει άποψη επί του θέματος, έχει προκαλέσει επιστολή της Ελενας Ακρίτα προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. Η κ. Ακρίτα υποστηρίζει ότι «στην υπόθεση εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ενας “πρωτοκλασάτος” Κρητικός βουλευτής, ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μη διώξουν τα παιδιά από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία», χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε κάτι πιο συγκεκριμένο. Αναρωτιέται, μάλιστα, «γιατί κανείς δεν τον κατονομάζει;». Με εξίσου μακροσκελή επιστολή, απαντά στην κ. Ακρίτα ο κ. Πανούσης, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα, ώστε θα έπρεπε, για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του, να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα».

Την ίδια στιγμή, συγγενής της οικογένειας του 20χρονου κάνει λόγο για το ενδεχόμενο να έχει καταφύγει ο νέος σε κάποιο μοναστήρι. Οπως υποστηρίζει ο συγγενής του νέου, καλόγεροι της περιοχής βρίσκονται συχνά στον χώρο της Γαλακτοκομικής Σχολής διατηρώντας επαφές με τους σπουδαστές.

Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει πολύς λόγος για το ενδεχόμενο να υπέστη συστηματική παρενόχληση από συμφοιτητές του ο 20χρονος, ενώ στο φως ήρθε και το ζήτημα της χαμηλής βαθμολογίας που έλαβε ο Γιακουμάκης σε πρόσφατες εξετάσεις στη σχολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή