Αποκαλούν τη Σέχτα «κορώνα» των οργανώσεων

Αποκαλούν τη Σέχτα «κορώνα» των οργανώσεων

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναφορά στη «Σέχτα Επαναστατών» κάνουν σε επιστολές τους ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο 39χρονος συνεργός του με κωδικό όνομα «Ιάσονας» και τα έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Το επίμαχο κρυπτογραφημένο αρχείο (φέρεται να έχει έκταση περίπου 1.000 σελίδων) βρέθηκε αποθηκευμένο σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατασχέθηκε στο κρησφύγετο της Αναβύσσου. Συγκεκριμένα, σε μία από τις επιστολές γίνεται αναφορά στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο δέμα στο Α.Τ. Ιτέας, την 30ή Απριλίου 2014. Φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας» δίνουν οδηγίες στον 39χρονο για την αποστολή του δέματος και τα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσει ώστε να υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Υπενθυμίζεται ότι αποτυπώματα του «Ιάσονα» και του Χρ. Ξηρού είχαν βρεθεί στο εσωτερικό του δέματος – βόμβας με παραλήπτη τον διοικητή του Α.Τ. Ιτέας.

Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας» υπέδειξαν στον 39χρονο την εφημερίδα στην οποία έπρεπε να τηλεφωνήσει για την ανάληψη ευθύνης λέγοντάς του ότι έπρεπε να αποθηκεύσει το κείμενο της προκήρυξης σε στικάκι USB, όπως ακριβώς συνήθιζε να κάνει η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Μάλιστα, του υπέδειξαν και το σημείο όπου έπρεπε να αφήσει το USB, ενημερώνοντάς τον ότι «στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας». Επιπλέον, από το περιεχόμενο της αλληλογραφίας προκύπτει ότι και το ύφος του κειμένου ανάληψης ευθύνης θα ήταν ανάλογο με εκείνο που είχε χρησιμοποιηθεί στις προκηρύξεις της «Σέχτας». Οταν τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας» ενημερώθηκαν ότι το δέμα προς το Α.Τ. Ιτέας ταχυδρομήθηκε, φέρονται να έγραψαν στους ασύλληπτους, τότε, συνεργούς τους «ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο». Τελικά, το παγιδευμένο με εκρηκτικά βιβλίο εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από τους αστυνομικούς. Η εξέλιξη αυτή φέρεται να άλλαξε τα σχέδια του επονομαζόμενου «Πυρήνα της φυλακής». «Χάσαμε την ευκαιρία να έχουμε έξι μπάτσους ξαπλωμένους», έγραψαν σε επιστολή και προσέθεσαν ότι εάν το δέμα είχε εκραγεί, θα αναλάμβαναν την ευθύνη ως «Σέχτα Επαναστατών», την οποία αποκαλούν «κορώνα» των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε ότι η επωνυμία «Σέχτα Επαναστατών» αναφέρεται κωδικοποιημένα, δηλαδή με τη χρήση αριθμών αντί γραμμάτων.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της πρώην διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού κ. Μαρίας Στέφη (Ιούνιος 2013) τα μέλη της «Συνωμοσίας» είχαν κάνει αναφορά στη «Σέχτα», που παρέμενε αδρανής από το 2010. Συγκεκριμένα, κείμενο που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μετά δύο περίπου χρόνια σιωπής στην ελληνική επικράτεια, η Σ.Π.Φ. επιστρέφει. Σε κοινό μέτωπο με τις Συμμορίες Συνείδησης, τους πυρήνες της FAI (“αντιφασιστικό μέτωπο”, “αλώβητος πυρήνας εκδίκησης”, “Μοναχικός Λύκος” κ.ά.) και τη Σέχτα Επαναστατών, στηρίζουμε και ενισχύουμε τη διεθνή συνωμοσία της Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (F.A.I.) – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (I.R.F.)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή