Οι ουρανοί είναι δικοί μας

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες ο κ. Βαρουφάκης επρόκειτο να ανακοινώσει τα μέτρα ανακούφισης του ελληνικού λαού από την ανθρωπιστική κρίση. Η μικρή καθυστέρηση δεν πρέπει να μας απογοητεύσει. Φαίνεται πως δεν είναι ακόμη έτοιμο το νέο πρόγραμμα λειτουργίας της ανεξάρτητης κρατικής Ε.Τ. και των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, χωρίς το οποίο η ανακούφιση θα μείνει ανολοκλήρωτη.

Θα τολμούσα να ζητήσω και την επαναλειτουργία της ΥΕΝΕΔ που θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια την οποία τόσο στερηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Τέρενς Κουίκ είναι υπουργός, ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη στελέχωση του ιστορικού καναλιού. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αξιοπρέπεια χωρίς την εκπομπή «Οι ουρανοί είναι δικοί μας». Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι οι οποίοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν το μικρό, ασήμαντο τέλος για την επαναλειτουργία της Ε.Τ., την επαναπρόσληψη όλων των κηπουρών του ραδιομεγάρου και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτοί όμως είναι άνθρωποι ιδιοτελείς, χωρίς κοινωνική ευαισθησία και η γνώμη τους δεν μετράει.

Η διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ συμφωνώ πως ήταν ένα υπέροχο γραπτό δείγμα της αγαρμποσύνης της προηγούμενης κυβέρνησης. Εριξαν μαύρο με τη γνωστή ανεμελιά του ανθρώπου που υπολογίζει πως «αύριο είναι μια άλλη μέρα» και επειδή είναι μια άλλη μέρα αύριο θα δούμε τι θα κάνουμε. Υποσχέθηκαν BBC, πρόσφεραν ΝΕΡΙΤ η οποία δεν είναι ακριβώς BBC, αλλά και η παλιά ΕΡΤ δεν μας είχε συνεπάρει με το ανεξάρτητο πνεύμα της και το ήθος της πολιτικής της ανεξιθρησκίας.

Και όσο ο ελληνικός λαός περιμένει το σήμα της ΕΡΤ για να ανασάνει ο κ. Κουρουμπλής, ορθώς σκεπτόμενος, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει μέρος των κρατικών χορηγήσεων στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει η έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης. Τα νοσοκομεία μπορεί να μην έχουν γάζες, έχουν όμως αποθεματικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν γάζες, ως εκ τούτου μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της δημοκρατίας. Διότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, ενώ πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν αδιέξοδες καταστάσεις. Υπάρχει και ο κ. Λαφαζάνης βέβαια, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης -τίτλος που θυμίζει τα πενταετή πλάνα της σοβιετίας. Αυτός μη γνωρίζοντας τόσο καλά την αγγλική όσο ο κ. Βαρουφάκης, άρα μην έχοντας την υποχρέωση των δέκα συνεντεύξεων ημερησίως, και χωρίς να χάνει χρόνο για να φροντίσει τους κοιλιακούς του πήρε τα πρώτα μέτρα ανακούφισης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προσφέροντας διάφορα επιδόματα, διότι άνθρωποι είναι κι αυτοί και οι αμοιβές τους είναι ζήτημα ανθρωπιστικό μέγα.

Επί σκηνής και το ίνδαλμα της στήλης, ο αντισυμβατικός υπουργός κ. Μπαλτάς ο οποίος διέψευσε τον αντισυμβατικό αναπληρωτή του και ερωτικό ποιητή κ. Κουράκη και είπε ότι δεν καταργείται το ΑΣΕΠ στην εκπαίδευση όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δυσαναπλήρωτου. Το πιο ωραίο είναι ότι προσλήψεις στην εκπαίδευση δεν γίνονται, άρα η συζήτηση έχει την ίδια σχέση με την πραγματικότητα που είχε και το μαύρο της ΕΡΤ με τη δημοκρατία. Υποθέτω ότι κι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της ανακούφισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Συμπεριφέρεσαι ωσάν να γίνονται προσλήψεις και ως εκ τούτου, αν μη τι άλλο προσφέρεις λίγη αξιοπρέπεια στον άνεργο. Κι αν όχι αξιοπρέπεια, τουλάχιστον ελπίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή