Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε το Σάββατο από τη ζωή ο διάσημος Τούρκος συγγραφέας, κουρδικής καταγωγής, Γιασάρ Κεμάλ  (φωτ.), στα 92 του χρόνια. Υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που έδωσε φωνή σε μια ολόκληρη μειονότητα. Τα βιβλία του επικεντρώνονται στον τόπο καταγωγής του αλλά και στις δοκιμασίες που περνούν όλοι όσοι δεν απολαμβάνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Διώχθηκε ως αριστερός και έζησε πολλά χρόνια ως πολιτικός εξόριστος στη Σουηδία. Ο πνευματικός κόσμος της Τουρκίας θρηνεί για την απώλεια.

…Ορισμένα πράγματα παραμένουν ίδια. Οπως η επιθυμία της να πρωταγωνιστεί στη σκηνή. Η Μαντόνα ανακοίνωσε χθες τις ημερομηνίες για την καινούργια της περιοδεία που θα ξεκινήσει τον Αύγουστο από το Μαϊάμι και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο στην Αγγλία, με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς στην Ευρώπη. H Αθήνα δεν περιλαμβάνεται για την ώρα στους ευρωπαϊκούς σταθμούς της νέας τουρνέ.

…Η τεράστια προβολή και το ταλέντο του βοήθησαν τις πολεμικές τέχνες να γίνουν δημοφιλείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο λόγος για τον πρωταγωνιστή των ταινιών πολεμικής δράσης, Μπρους Λι , που έδωσε τεράστια ώθηση σε αυτά τα αθλήματα. Η κόρη του, Σάνον Λι, που ήταν τεσσάρων ετών όταν πέθανε ο πατέρας της, θεωρεί ότι πρέπει να γυριστεί μια βιογραφική ταινία που να καταγράφει ολόκληρη τη ζωή του και τα πολλά χαρίσματά του που δεν αφορούσαν μόνο το καράτε αλλά και την τέχνη. Ετσι, αυτόν τον καιρό ασχολείται με τη συγκέντρωση του υλικού, που θα φέρει στην επιφάνεια μια διαφορετική πτυχή του ηθοποιού.

…Ακόμα και όταν δεν κάνει κάτι κακό, πάντα εμφανίζεται ως το κακό παιδί. Αυτήν τη φορά, ο Βρετανός καλλιτέχνης Ντέιμιαν Χερστ βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Δεν φταίει όμως κάποια πρωτοβουλία ή δήλωσή του, αλλά τα όσα είπε η κόρη ενός άλλου διάσημου Βρετανού καλλιτέχνη. Η Μέρι Μουρ, θυγατέρα του γλύπτη Χένρι Μουρ, υπογράμμισε ότι ο πατέρας της έκανε έναν τεράστιο αγώνα να πάει την τέχνη μπροστά, να σπάσει την αφηγηματική γραμμικότητα. Αντιθέτως, ο Ντέιμιαν Χερστ την επανέφερε, προφανώς για λόγους ευκολίας και εμπορικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή