Βλαστός: Για εκφοβισμό η βόμβα στην εισαγγελέα

Βλαστός: Για εκφοβισμό η βόμβα στην εισαγγελέα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα κεντρικά πρόσωπα της πολυπλόκαμης εγκληματικής δράσης της συμμορίας των βαρυποινιτών μέσα από τις φυλακές, ο ισοβίτης Παναγιώτης Βλαστός, απολογείται ενώπιον των ειδικών ανακριτών Διαφθοράς για σωρεία αδικημάτων που συνθέτουν τη δική του συμμετοχή στη δράση της συμμορίας, που αποκαλύφθηκε στις αρχές του χρόνου, φέρνοντας στο προσκήνιο εγκληματικές συμπεριφορές που θυμίζουν Κολομβία.

Ο Παναγιώτης Βλαστός, που φέρεται κατά το βαρύ κατηγορητήριο ως ιθύνων νους εκτεταμένου δικτύου, το οποίο τοποθετούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς και προέβαινε σε παντός είδους παράνομη πράξη, προσήλθε χθες, ενώπιον των ειδικών ανακριτών Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα βαρύτατα του καταμαρτυρούν οι δικαστικές αρχές. H απολογία του, που αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα καθώς το κατηγορητήριο και τα αναφερόμενα εγκλήματα είναι πολλά, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάσθηκε στις αποκαλύψεις, μεταξύ άλλων και της πρώτης εξαδέλφης του Βλαστού, για τοποθετήσεις βομβών και σε σπίτια δικαστικών και εισαγγελέων προς εκφοβισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Βλαστός κατά την πρώτη ημέρα της απολογίας του, παραδέχθηκε την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στην εισαγγελέα Τρικάλων Σοφία Πετράκη, που είχε διερευνήσει την αποτυχημένη απόπειρα του βαρυποινίτη να αποδράσει από τις τοπικές φυλακές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βλαστός αρνήθηκε ότι είχε στόχο τη δολοφονία της εισαγγελέως, αλλά εξήγησε ότι ο «εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στο σπίτι της μόνον για εκφοβισμό…».

Αντιθέτως, κατά πληροφορίες, ο Παναγιώτης Βλαστός αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση εις βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που τον δίκασε για την απαγωγή Παναγόπουλου, ενώ επιχείρησε να αποδομήσει τις αποκαλύψεις της εξαδέλφης του και έως πρότινος στενής του συνεργάτιδος, χαρακτηρίζοντας τις αλλεπάλληλες αποκαλυπτικές καταθέσεις της «κατασκευασμένες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή