Φρίκη στο πίσω μέρος του βαν

Φρίκη στο πίσω μέρος του βαν

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε ειδικά μετασκευασμένο βαν φέρεται να αποπλανούσε ανήλικα αγόρια, 40χρονος παιδόφιλος που συνελήφθη την Κυριακή από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τη στιγμή της επιχείρησης αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο λευκό Fiat ένα 13χρονο αγόρι, στο οποίο ο 40χρονος σκόπευε να ασελγήσει. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ο κατηγορούμενος είχε τοποθετήσει στρώμα, μαξιλάρια και ανεμιστήρα, ενώ βρέθηκαν επίσης ερωτικά βοηθήματα (προφυλακτικά, λιπαντικές ουσίες), καθώς επίσης σοκολάτες, μπισκότα και παιδικά ροφήματα, τα οποία προσέφερε στα ανήλικα θύματά του.

Ανακρινόμενος, ο 40χρονος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι την ημέρα της σύλληψής του είχε ερωτικά ραντεβού με τέσσερα ακόμα ανήλικα αγόρια. Σε βάρος του είχε και τον Νοέμβριο του 2014 σχηματιστεί (από το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων) δικογραφία για βιασμό και αποπλάνηση 14χρονης που είχε λάβει χώρα το περασμένο καλοκαίρι. Η δικογραφία είχε υποβληθεί στην εισαγγελία ωστόσο, παρέμενε σε εκκρεμότητα η άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης με επωνυμία Chat Scanning που διεξήγαγε το τελευταίο δίμηνο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε συνεννόηση με τις δικαστικές αρχές, αστυνομικοί παρίσταναν ανήλικους χρήστες του Διαδικτύου με σκοπό να εντοπίσουν παιδόφιλους στα διάφορα chat rooms. Συνολικά, εντοπίστηκαν έξι δράστες, ένας εκ των οποίων είναι και ο 40χρονος, που κατά την ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στον Κορυδαλλό. Ενας δεύτερος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οπως δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής αξιωματικός κ. Μανώλης Σφακιανάκης πρόκειται για 33χρονο που παρίστανε τον εργαζόμενο σε πρακτορείο μοντέλων. Εντόπιζε ανήλικα κορίτσια σε chat rooms και τα προέτρεπε να μαγνητοσκοπούν και να του στέλνουν video με ερωτικούς τους χορούς. Σε μια περίπτωση είχε πείσει 12χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και video τάζοντάς της 140.000 ευρώ και καριέρα στο μόντελινγκ στην Αργεντινή. Σε βάρος των υπολοίπων τεσσάρων (από τους συνολικά έξι εντοπισθέντες) ασκήθηκαν πλημμεληματικού χαρακτήρα διώξεις.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εγχειρίδιο παιδόφιλων που βρέθηκε στο Διαδίκτυο. Σε αυτό η παιδεραστία περιγράφεται ως ένας «σεξουαλικός προσανατολισμός που κάνει ώριμους ενήλικες να έλκονται από ανώριμα παιδιά», ενώ γίνεται αναφορά σε ειδικότερους προσανατολισμούς όπως είναι για παράδειγμα η νηπιοφιλία. Σε επόμενο κεφάλαιο το εγχειρίδιο κάνει αναφορά στη «χημεία» που αναπτύσσεται ανάμεσα στον παιδεραστή και το παιδί, ενώ ο «οδηγός» περιλαμβάνει συμβουλές προς παιδεραστές προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη σύλληψή τους («επιζώντας στη φυλακή», «Σχέδιο απόδρασης» κ.ά.). Οι συμβουλές για τον εντοπισμό υποψηφίων θυμάτων περιγράφονται σε ξεχωριστό κεφάλαιο υπό τον τίτλο «Εποχή κυνηγιού» (ή hunting season). Περιλαμβάνει επτά ξεχωριστές θεματικές ενότητες, όπως «μαγνήτες παιδιών», «babby sitting και προσκοπισμός», «σχολεία» και «ανύπαντρες μητέρες». Τέλος, το εγχειρίδιο περιλαμβάνει κεφάλαιο με λεπτομέρειες για το πώς ένας παιδόφιλος μπορεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή με παιδιά και νήπια.

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή