Διάψευση Πανούση για μετανάστες

Διάψευση Πανούση για μετανάστες

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες λόγω της έντονης φημολογίας πως θα αφεθούν ελεύθεροι οι παράνομοι μετανάστες στη χώρα μας, ενώ δεν θα συλλαμβάνονται πλέον όσοι περνούν τα σύνορα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέδωσε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας αυτά τα σενάρια «αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας». Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δεν προβλέπονται αλλαγές που να αφορούν τους κρατούμενους στα κέντρα, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει 6 μήνες κράτησης. Η πρακτική που θα εφαρμοστεί είναι αυτή του τελευταίου δεκαημέρου: όσοι μετανάστες έχουν συμπληρώσει 6μηνο κράτησης αφήνονται ελεύθεροι με 6μηνη αναβολή, ενώ όσοι συλλαμβάνονται για πρώτη φορά παίρνουν 30 ημέρες αναστολή απέλασης και τους ζητείται να εγκαταλείψουν τη χώρα. Για εκείνους που συλλαμβάνονται 2η φορά, προβλέπεται 6μηνη αναστολή, ενώ όσοι συλληφθούν για παραβίαση των περιοριστικών όρων δύο φορές, θα κρατούνται.

Η χθεσινή αναστάτωση ξεκίνησε ύστερα από ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, που περιέγραφε ως «καταστροφική» την τακτική της κυβέρνησης, καθώς τα μέλη της θεωρούν πως πρόκειται για «φυσικό κάλεσμα των μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα». Πριν από τη διάψευση στην οποία προέβη το υπουργείο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς εξέδωσε κι εκείνος δήλωση λέγοντας πως αν ισχύσει κάτι τέτοιο, «οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή