Έκρηξη ηφαιστείου στη Χιλή

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε στη Χιλή και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Villarica στο ηφαίστειο της οποίας σημειώθηκε έκρηξη τα ξημερώματα της Τετάρτης 3/3/2015.

Πάνω από 3000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Pucon η οποία είναι δίπλα στην Villarica, οι άνθρωποι εγκατέλειψαν με ηρεμία τα σπίτια τους και έχουν εγκατασταθεί σε γειτονικές περιοχές, σε μια κίνηση που περισσότερο έγινε για προληπτικούς λόγους αφού δεν έχουν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές.

Το ηφαίστειο της Villarica είναι δημοφιλής προορισμός για τους ορειβάτες της Λατινικής Αμερικής και κάθε χρόνο χιλιάδες πεζοπόροι το επισκέπτονται. Την ώρα της έκρηξης ο αέρας γέμισε καυτή λάβα, ενώ σχηματίστηκε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού, ορατό από απόσταση 100 χιλιομέτρων.

Το φαινόμενο διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια  δραστηριότητά του έπαψε.

Το Villarica είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο στη Χιλή. Κατά τον 20ο αιώνα, 100 περίπου άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από εκρήξεις του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή