«Ανέτοιμo το Μαξίμου», λέει το Ποτάμι

«Ανέτοιμo το Μαξίμου», λέει το Ποτάμι

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση απεδείχθη εντελώς απροετοίμαστη ακόμη και στην παροχή οικονομικής βοήθειας σε οικογένειες που πραγματικά την έχουν ανάγκη, δηλαδή στο ζήτημα που είχε κάνει σημαία της στην προεκλογική περίοδο. Την κατηγορία αυτή απηύθυναν χθες στον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές του «Ποταμιού», που συνεδρίασαν εκτάκτως για να αξιολογήσουν τον περιβόητο νόμο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», όπως τον ονόμασε η κυβέρνηση.

«Παρότι κάποιες ρυθμίσεις του κινούνται σε θετική κατεύθυνση, το νομοσχέδιο είναι αόριστο και ασαφές, δεν προσδιορίζει ούτε κριτήρια ούτε διαδικασίες και παραπέμπει σε έκδοση υπουργικών αποφάσεων», επισήμανε το «Ποτάμι» σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «λειτουργεί εμβαλωματικά και στερείται συνολικής γραμμής πλεύσης στην κοινωνική πολιτική». Κάνοντας τη σχετική εισήγηση, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Αντ. Λυμπεράκη τόνισε επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διευκρινίζει όχι μόνο ποιοι δικαιούνται τα επιδόματα, αλλά ούτε πώς θα δοθούν και θα ελεγχθούν, ενώ ως απόδειξη ότι το κυβερνών κόμμα δεν είχε κανένα απολύτως έτοιμο σχέδιο, επισήμανε ότι δεν προσδιορίζει καν από ποιο εισόδημα και κάτω μια οικογένεια συμπεριλαμβάνεται στην κατάσταση της «ακραίας φτώχειας». Η κ. Λυμπεράκη χαρακτήρισε, τέλος, ως ένδειξη μη σοβαρότητας της κυβέρνησης ότι σε ένα τόσο πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο, «μόνο 5 από τα 32 άρθρα του αποβλέπουν στην αντιμετώπιση της επονομαζόμενης –για επικοινωνιακούς λόγους– ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς τα υπόλοιπα είναι εντελώς άσχετες διατάξεις».

Η βασική κριτική, ωστόσο, που άσκησε η Σεβαστουπόλεως στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ατολμία της να νομοθετήσει το περιβόητο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Πολύ περισσότερο, όταν βουλευτές του «Ποταμιού» τόνιζαν πως μια τέτοια πρόταση θα ήταν πολύ δύσκολο να την απορρίψουν οι εταίροι μας, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο, που θα ανακούφιζε 400.000 ελληνικές οικογένειες, εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην της Ελλάδος.

Σκληρή στάση

Είναι προφανές, τέλος, πως η σκλήρυνση της στάσης του «Ποταμιού», που διεφάνη και από μια ανακοίνωση καταγγελίας της κυβέρνησης για τις σκανδαλώδεις αυξήσεις που δόθηκαν στους 18.000 υπαλλήλους της ΔΕΗ, προφανώς δεν είναι άσχετη με την επιλογή του κ. Στ. Θεοδωράκη να διαψεύσει εμπράκτως την αίσθηση ότι επιθυμεί να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή