Android Pay: Νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών από την Google

Android Pay: Νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών από την Google

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών έχει στα σκαριά η Google, όπως ανακοίνωσε στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη ο Sundar Pichai, επικεφαλής του τμήματος προϊόντων του ιντερνετικού κολοσσού και τρίτος σήμερα στην ιεραρχία της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Pichai, η πλατφόρμα θα ονομάζεται Android Pay και θα είναι ουσιαστικά μια «ψηφιακή υποδομή», πάνω στην οποία οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα μπορεί να χτίσει τη δική του υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών, για αγορές τόσο από e-shop όσο και από φυσικά καταστήματα.

Έτσι, το Android Pay δεν έρχεται να ανταγωνισθεί υπηρεσίες όπως το Apple Pay της Apple, το νέο Samsung Pay της Samsung ή ακόμη και το Google Wallet, το οποίο έχει αναπτύξει η ίδια η Google, αλλά να δώσει τη δυνατότητα να υλοποιηθούν ανάλογες υπηρεσίες και από άλλες εταιρείες. Μάλιστα, το Google Wallet θα είναι ο πρώτος «πελάτης» της καινούριας πλατφόρμας.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, με βάση το Android Pay θα μπορούν να αναπτυχθούν υπηρεσίες συμβατές με «έξυπνες» συσκευές Android. Το στέλεχος της Google δεν ανακοίνωσε πολλές ακόμη λεπτομέρειες, πέρα από το ότι η πλατφόρμα θα υποστηρίζει πληρωμές με NFC, όπως επίσης και πιστοποίηση της ταυτότητας των χρηστών με βιομετρικές τεχνολογίες.

Ο Pichai αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια της εταιρείας για τη μεγαλύτερη διείσδυση του ίντερνετ παγκοσμίως, αποκαλύπτοντας πως γι’ αυτό τον σκοπό θα λανσάρει στις ΗΠΑ μια υπηρεσία mobile internet λειτουργώντας ως «εικονικός» πάροχος, αφού η υπηρεσία θα βασίζεται στα υπάρχοντα δίκτυα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, ανέφερε ότι σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του Project Titan, στα πλαίσια του οποίου μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα πετούν πάνω από απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν υποδομές, παρέχοντας ίντερνετ στους κατοίκους.

Παράλληλα, σε λίγα χρόνια αναμένεται να ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του Project Loon, το οποίο προβλέπει την παροχή ίντερνετ από ένα σμήνος εκατοντάδων μη επανδρωμένων αερόστατων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δοκιμές προχωρούν με επιτυχία στη Νέα Ζηλανδία και τη Λατινική Αμερική, αφού τα αερόστατα μπορούν πλέον να παραμένουν στον αέρα για μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή