Αναχωρεί για Πράγα η εθνική ομάδα στίβου

Αναχωρεί για Πράγα η εθνική ομάδα στίβου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή 643 αθλητών και αθλητριών (363-280) από 49 χώρες θα αρχίσει αύριο στην Πράγα το 33ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Στο πανέμορφο στάδιο «Αρένα O2» θα βρεθούν και 11 πρωταθλητές μας με τις αθλήτριες του επί κοντώ να «φιγουράρουν» στη λίστα των φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίων.

Οι Κυριακοπούλου και Στεφανίδου θα βρεθούν αντιμέτωπες με 21 αθλήτριες, με τις Ελληνίδες να διαθέτουν τις δυνατότητες -και τις επιδόσεις- για να ανεβούν στις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου. Στο μήκος ο Λούης Τσάτουμας με 8.05 έχει την 3η καλύτερη επίδοση από τους 26 άλτες που θα αγωνιστούν. Στο επί κοντώ των ανδρών, ο Κώστας Φιλιππίδης θα ταξιδέψει για Πράγα με 5,71 (5η επίδοση). Εκεί το μεγάλο φαβορί είναι ο Ρενό Λαβιλενί. Ο Γάλλος έχει περάσει πάνω από τα 6,02.

Μέσα στις δυνατότητες των πρωταθλητών μας είναι ο αγώνας στο ύψος. Θα πάρουν μέρος 28 άλτες. Ο Μάστορας έχει υπερβεί εφέτος τα 2,30 και ο Μπανιώτης τα 2,28. Η κορυφαία επίδοση ανήκει στον Ιταλό Μέρκο Φασινότι (2,34). Ανάμεσα στις συμμετοχές βρίσκεται και το όνομα του Δημήτρη Χονδροκούκη. Ο αθλητής επέστρεψε στους στίβους, καθώς έληξε η τιμωρία του για χρήση απαγορευμένων ουσιών και έχει ξεπεράσει τα 2,32. Θα αγωνιστεί με τη σημαία της Κύπρου.

Σε ένα καλό πλασάρισμα μπορεί να ελπίζει και ο Κώστας Δουβαλίδης. Εχει τρέξει τα 60 μ. εμπ. σε 7,63, επίδοση που τον φέρνει στην 6η θέση. Θα πάρουν μέρος 29 εμποδιστές. Ξεχωρίζει ο Γάλλος Ντιμίτρι Μπασκού με 7,48.

Να φτάσουν και να βελτιώσουν τις φετινές επιδόσεις τους θα προσπαθήσουν οι Μάκης Στεργιούλης, Γ. Κοκλώνη (60 μ.), Ελισάβετ Πεσιρίδου (60 μ. εμπ.) και Ελένη Φιλάνδρα.

«Οι αθλητές μας θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό. Προσωπικά το πρώτο που θέλω είναι να φτάσουν τα ατομικά τους ρεκόρ. Τα υπόλοιπα θα έρθουν στη συνέχεια», δήλωσε στην «Κ» ο αρχιπροπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Η ελληνική ομάδα θα μεταβεί σήμερα στην πρωτεύουσα της Τσεχίας. Ο πρώτος από ελληνικής πλευράς που θα αγωνιστεί στο «Οξυγόνο» θα είναι ο Λούης Τσάτουμας. Οι προκριματικοί στο μήκος των ανδρών θα διεξαχθούν αύριο (18.00). Την Παρασκευή θα αγωνιστούν οι Πεσιρίδου, Φιλιππίδης, Δουβαλίδης, Φιλάνδρα, Κυριακοπούλου και Στεφανίδη.

Από το 1970 μέχρι σήμερα, οι αθλητές μας έχουν κατακτήσει συνολικά 25 μετάλλια (4-10-11). Πιο επιτυχημένη παρουσία θεωρείται αυτή της Κατερίνας Θάνου. Η σπρίντερ έχει ανέβει δύο φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου (1996, 2000).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή