Παναθηναϊκός: «Με το μαχαίρι στα δόντια»

Παναθηναϊκός: «Με το μαχαίρι στα δόντια»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ανακοίνωση πρόσκλησης στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για τον καθοριστικό αγώνα με την Μπαρτσελόνα, αύριο το βράδυ, στο Ολυμπιακό στάδιο, καθώς και οι δηλώσεις του προπονητή, Ντούσκο Ιβάνοβιτς και των Γιάνκοβιτς και Μπατίστα, επιβεβαιώνουν τον «συναγερμό» που έχει σημάνει στους «πράσινους» για την επιτακτική νίκη που χρειάζονται στην ένατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να διατηρήσει αήττητη την έδρα του ΟΑΚΑ για να προκριθεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης και ταυτόχρονα να σταματήσει το νικηφόρο σερί των Καταλανών στα τρία παιχνίδια που προηγήθηκαν στη φετινή Ευρωλίγκα.

«Θα παίξουμε έναν αγώνα σαν να είναι ο τελευταίος στη διοργάνωση και πρέπει να μπούμε όλοι στη μάχη με το… μαχαίρι στα δόντια» είπε χαρακτηριστικά ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ενώ η ΚΑΕ ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Περιμένουμε ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα είναι κοντά μας, όπως πάντα, σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της αγωνιστικής περιόδου. Χρειαζόμαστε τη φωνή σας… Χρειαζόμαστε μια υπέροχη ατμόσφαιρα, αλλά πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια». Για τον Μαυροβούνιο προπονητή του Παναθηναϊκού, οι τρεις προηγούμενες ήττες αποτελούν μαθήματα για τους παίκτες του, ώστε να φτάσουν στη νίκη:

«Πιστεύω πως μπορούμε να τους νικήσουμε, λαμβάνοντας ως δεδομένο πως ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει».

• Σε πόλη της περιφέρειας, πλην της Πάτρας, λόγω της συμμετοχής του Απόλλωνα, αλλά όχι και στη νησιωτική Ελλάδα, εξαιτίας της δύσκολης μετακίνησης, κυρίως, των φιλάθλων της ίδιας ομάδας, οδηγείται η τέλεση του φετινού τελικού Κυπέλλου, Παναθηναϊκού-Απόλλωνα. Στη χθεσινή, πρώτη σύσκεψη, οι «πράσινοι» ζήτησαν να φιλοξενηθεί ο τελικός σε γήπεδο του λεκανοπεδίου Αττικής (ακόμα και στο ΣΕΦ), ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμος Πατρέων, είχε προτείνει στην ΕΟΚ, την τέλεση του, στο γήπεδο «Δ. Τόφαλος» της αχαϊκής πρωτεύουσας. Οι δύο φιναλίστ συμφώνησαν ότι…διαφωνούν και η διοίκηση της ομοσπονδίας, επισήμανε ότι στη σημερινή σύσκεψη θα προταθεί τρίτη επιλογή στην περιφέρεια.

Παράλληλα, εγκρίθηκε από τους εκπροσώπους των ερασιτεχνικών σωματείων, ο οικονομικός απολογισμός της ΕΟΚ στη χθεσινή γενική συνέλευση, στην οποία επετράπη να παραστεί ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Oλυμπιακός, αλλά δεν πρόλαβε να υποβάλει ερώτηση και αποχώρησε. Eθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας είχε ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γ. Χαλβατζάκη.

• Την εμπιστοσύνη της στα όσα έχει ακόμα να προσφέρει στην ομάδα έδειξε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στον Απόλλωνα Τσόχλα, ανακοινώνοντας την επέκταση του συμβολαίου του έμπειρου γκαρντ, έως το καλοκαίρι του 2017.

• Απάντηση, ως όφειλε για τις κινήσεις της διοίκησης να τον αντικαταστήσει με τον προκάτοχό του, Βαγγέλη Αλεξανδρή, έδωσε με δήλωσή του, ο τεχνικός του Πανιωνίου, Κρις Χουγκάζ, αναφέροντας ότι ουδέποτε σκέφτηκε καν για να ασχολιόταν με οτιδήποτε άλλο πέραν της τεχνικής καθοδήγησης της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή