49 χρόνια πρίν… 4.IΙI.1966

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΑΝΔΡΕΑ: Σπανίας βιαιότητος επίθεσιν εξαπέλυσε χθες εις την Βουλήν ο υπουργός Συντονισμού κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά του κ. Ανδρέα Παπανδρέου. Αφού εχαρακτήρισε περίεργον την κοινοβουλευτικήν του εμφάνισιν, τον απεκάλεσεν «αδίστακτον δημοκόπον» και «κακοποιόν δύναμιν της Ενώσεως Κέντρου». Ο κ. Μητσοτάκης είπεν ότι ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου δεν έχει δικαίωμα να ομιλή ούτε περί ιδεολογίας, ούτε περί Ε.Κ. Διότι και πατρίδας και ιδεολογίας μετέβαλε και απεμπόλησεν. Είναι δε «ο έσχατος πάντων» και τρέπεται εις φυγήν ενώπιον του αντιλόγου. Προηγουμένως είχεν ομιλήσει ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου επί του φορολογικού νομοσχεδίου, υποστηρίξας ότι η οικονομία κατεβαραθρώθη μετά την 15ην Ιουλίου και ότι μόνην λύσιν αποτελούν αι εκλογαί.

ΔΙΩΓΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ: Κωνσταντινούπολις, 3.- Συμφώνως προς τας ενταύθα αστυνομικάς πηγάς, εξέπνευσαν σήμερον αι άδειαι διαμονής των εν Τουρκία Ελλήνων υπηκόων, ανεχώρησε δε και ο τελεταίος κάτοχος τοιαύτης αδείας. Μόνον 1.500 Ελληνες υπήκοοι παραμένουν εις την χώραν – ασθενείς, υπερήλικες, σπουδασταί και εκπαιδευτικοί, μη υποκείμενοι εις την διάταξιν περί αδειών διαμονής.

ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ: Νέα Υόρκη, 3.- Κατά την χθεσινήν του έκκλησιν προς τους Ελληνοαμερικανούς ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος εζήτησεν όπως συγκροτηθή ανεξάρτητος επιτροπή ερεύνης του Κογκρέσσου η οποία μεταβαίνουσα εις Τουρκίαν να εξετάση τα των καταγγελιών διά τας βιαιότητας και τους διωγμούς εις βάρος των Ελλήνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ: Το έργον «Αντιστίξεις Α΄» διά τρία κουαρτέττα εγχόρδων του πρωτοποριακού Ελληνος συνθέτου κ. Γ. Α. Απέργη, επελέγη και θα εκτελεσθή εις το 40όν Φεστιβάλ της Διεθνούς Εταιρίας Συγχρόνου Μουσικής, που θα γίνει εις την Στοκχόλμην από 9 – 15 Σεπτεμβρίου 1966.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή