Dakota Fanning: Η μεταμόρφωση της σε σειρήνα του Hollywood

Dakota Fanning: Η μεταμόρφωση της σε σειρήνα του Hollywood

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την γνωρίσαμε μέσα από το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία ‘I Am Sam’ σε ηλικία μόλις 7 ετών. Η Dakota Fanning δέχθηκε για τον πρώτο της ρόλο στο πλευρό του Sean Penn και της Michel Pheiffer μια υποψηφιότητα για βραβείο Screen Actors Guild κι έγινε η πιο νέα υποψήφια στην ιστορία των βραβείων. Από τότε η καριέρα της απογειώθηκε παρά το νεαρό της ηλικίας της και συμμετείχε σε επιτυχημένες ταινίες όπως τις ‘Man of Fire’, ‘War of the Worlds’, ‘Charlotte’s Web’ και ‘The Twiligh Saga’. Η ηθοποιός κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της βιομηχανίας του θεάματος αλλά και του κοινού με το ταλέντο της αλλά και με τις φωτογραφήσεις της σε δημοφιλή περιοδικά. Οι στιλάτες street style εμφανίσεις της σε εκδηλώσεις όπως η εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης έχτισαν το δημόσιο προφίλ της και την ανέδειξαν ως μια ανερχόμενη σταρ που θα μας απασχολήσει αρκετά και στο μέλλον.

Dakota Fanning: Η μεταμόρφωση της σε σειρήνα του Hollywood-1

Η τελευταία της φωτογράφηση στο αμερικάνικο περιοδικό Vs.Magazine που επιλέγει για τα εξώφυλλά του τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ποπ κουλτούρας, της showbiz και της μόδας, σηματοδότησε την μεταμόρφωσή της από νεαρή ηθοποιό σε μια ώριμη και γοητευτική σταρ. Η 21χρονη Dakota πόζαρε για το περιοδικό με πολλά εντυπωσιακά σύνολα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, με έντονο μακιγιάζ αναδεικνύοντας την σέξι πλευρά της. Μεγαλώνοντας στο Hollywood, η ηθοποιός δυσκολεύτηκε, όπως δήλωσε, να διεκδικήσει ρόλους για πιο ώριμους χαρακτήρες: «Είναι δύσκολο να ξεκινάς σε μικρή ηλικία με την έννοια ότι κάποιοι άνθρωποι σε αντιλαμβάνονται σαν μια 6χρονη, κάποιοι σαν μια 12χρονη, κάποιοι σαν μια 17χρονη και κάποιοι όπως είμαι αυτή την στιγμή». Όπως δηλώνει, η ηθοποιός «έχω αλλάξει και όσο μεγαλώνω αλλάζουν και τα είδη ταινιών που κάνω και αισθάνομαι άνετα με αυτό».

Dakota Fanning: Η μεταμόρφωση της σε σειρήνα του Hollywood-2

Η Fanning δήλωσε ότι λάτρεψε τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο J.K.Simmons στην ταινία Whiplash κι ενώ «δεν έπαιζε τον πιο συμπαθητικό χαρακτήρα στην ταινία αλλά ήταν τόσο καλός σε αυτόν τον ρόλο. Το είδα πρόσφατα και ταυτίστηκα αρκετά». Η ηθοποιός που αυτή την περίοδο έχει σχέση με το μοντέλο Jamie Strachan, παρά το γεγονός ότι ακόμα είναι αρκετά μικρή σε ηλικία μίλησε για τη δυσκολία των μεγαλύτερων γυναικών στο Hollywood να υποδυθούν ενδιαφέροντες ρόλους, όπως έχουν υποστηρίξει και καταξιωμένες συνάδελφοί της όπως η Kristin Scott Thomas και η Susan Sarandon στο παρελθόν. Όπως δήλωσε η Dakota: «όσο μεγαλώνεις βλέπεις ότι υπάρχουν λιγότεροι ρόλοι για τις γυναίκες και πως δεν υπάρχει ποικιλία στους χαρακτήρες που υποδύονται οι γυναίκες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή