Ελεύθεροι υπό όρους οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση Ξηρού

Ελεύθεροι υπό όρους οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση Ξηρού

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο η 36χρονη, η οποία είχε συλληφθεί το περασμένο Σάββατο και φέρεται να είχε ρόλο μεταφορέα στην υπόθεση του σχεδίου «Γοργοπόταμος», δηλαδή της απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο οργάνωσαν μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Αρνείται τις κατηγορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση και να είπε ότι με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είναι γειτόνισσες, έχουν φιλική σχέση και ασχολούνται με τα ζώα.

«Επειδή δουλεύω στη Νίκαια, μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα» φέρεται να ανέφερε.

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο 32χρονος που φέρεται να είναι συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ανακριτής και εισαγγελέας του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του 32χρονου αφορά την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία τον κατηγορεί ότι παρέδωσε στη συλληφθείσα συνεργάτιδα του Ξηρού, Αγγελική Σπυροπούλου, ψηφιακό υλικό, χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS, σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ με τα οποία θα γινόταν η επιχείρηση ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή